2022-23 7DAYS EuroCup Çeyrek Final Maçlarının Panoraması ve Ödüller

2022-23 7DAYS EuroCup Çeyrek Final Maçlarının Panoraması ve Ödüller

20 Nisan 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

7DAYS EuroCup‘da play-off bölümünün ilk tur eleme maçları tamamlandı.

Temsilcilerimizden Bursaspor’un veda ettiği ve Türk Telekom’un kazanarak adını çeyrek finale yazdırdığı haftanın ardından ilk turun panoramasına birlikte bakarken her zaman olduğu gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ukrayna ekibi Prometey tarihinde ilk kez yer aldığı organizasyonda peri masalını yazmaya devam ediyor! Normal sezonu grubunda lider olarak bitirmesinin artılarını, saha avantajını play-off’da çok iyi kullanıyorlar. Her ne kadar ülkelerinde devam eden işgal nedeniyle Riga’da maçlarını oynuyor olsalar da yine de gerçek evlerinde oynuyormuş gibi iyi performanslara imza atıyorlar. Normal sezondaki 9 maçtan 8 tanesini kazandıktan sonra çeyrek finalde Hamburg’u geçmişlerdi, yarı finalde de Promitheas’ı 80-57 gibi farklı bir skorla sahadan sildiler adeta. Bizler de alkışlarla koç Ginzburg yönetimindeki Ukrayna ekibini haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

30 yaşında olan NBA patentli oyuncu Jerian Grant, yaz döneminde Euroleague takımlarından istediği kontratı alamamıış ve Türk Telekom‘a gelerek EuroCup’da farklı meydan okumanın içine girmişti. Açıkçası koç Can’ın sisteminde de kendisini yeniden buldu, adeta ikinci baharını yaşadı, yaşamaya devam ediyor! Çeyrek final maçında da takımının ona en çok ihtiyacı olduğu anlarda, son çeyrekteki kritik anlarda sahneye çıktı ve ne kadar önemli bir lider olduğunu gösterdi. 34 dakika sahada kalan Amerikalı guard, 4-10 ikilik, 0-2 üçlük, 12-14 s.atış isabetleriyle 20 sayı üretirken istatistiklerine 3 ribaund, 7 asist ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak 31 verimlilik puanına ulaştı! Biz de bu başarılı performansın ardından onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz!

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Jerian Grant (Türk Telekom): 20 sayı (12-14 s.atış), 3 ribaund, 7 asist, 31 verimlilik
  • Damien Inglis (Gran Canaria): 23 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik
  • Tyrique Jones (Türk Telekom): 20 sayı (9-11 ikilik), 6 ribaund, 24 verimlilik
  • Ante Tomic (Joventut Badalona): 16 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 22 verimlilik
  • DJ Stephens (Prometey): 17 sayı, 4 ribaund, 15 verimlilik

PLAY-OFF AĞACI: