2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (12.Hafta)

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (12.Hafta)

26 Ocak 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

7DAYS EuroCup 12. hafta programını geride bıraktık.

Hem Türk Telekom’un hem de Frutti Extra Bursaspor’un son saniyede gelen mağlubiyetleri ile canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Tarihinde ilk kez EuroCup sahnesinde boy gösteren Ukrayna temsilcisi Prometey, Çekya milli takımından hatırlayacağınız İsrailli koç Ginzburg yönetiminde dikkat çeken performanslar ortaya koymaya devam ediyor. Bu hafta da EuroCup’ın tartışmasız en zor deplasmanlarından biri haline gelen Bursa’da geçen sezonun finalisti olan temsilcimiz Bursaspor karşısında da özellikle hücumdaki parmak ıssırtan performansları sayesinde 94 sayı üreterek zirve yarışında çok ama çok kritik bir deplasman galibiyetini hanelerine yazdırmayı başardılar. Biz de onları bu zafer ile beraber haftanın takımı seçiyoruz alkışlarla.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

NBA’de aradığını bulamayan ve Avrupa’ya dönen Litvanyalı yetenek Arnoldas Kulboka, sezona Promitheas forması ile yavaş bir giriş yapmış olsa da son haftalarda yükselen grafiği ile dikkatleri çekmişti. Bu hafta da Yunanistan’da konuk ettikleri denk rakiplerden Buducnost karşısında alınan galibiyetin başmimarı oldu. 25 yaşındaki genç forvet 27 dakika süre aldığı maçta 30 sayı (5-5 2sayı, 5-8 3sayı, 5-5 s.atış), 4 ribaund, 3 asist istatistikleriyle 36 verimlilik puanı ile oynadı ki o sahadayken Yunan ekibi rakibine +22 ile üstünlük kurdu! Bu parmak ıssırtan performansın ardından da beklendiği gibi haftanın MVP’si seçildi.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Arnoldas Kulboka (Promitheas): 30 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 36 verimlilik
  • Ismael Kamagate (Paris Basketball): 16 sayı, 12 ribaund, 33 verimlilik
  • Xavier Munford (Hapoel Tel Aviv): 33 sayı (7-8 3sayı), 6 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 33 verimlilik
  • Gediminas Orelik (Lietkabelis): 27 sayı (6-9 3sayı), 6 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
  • Joel Parra (Joventut Badalona): 23 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 28 verimlilik

PUAN DURUMU: