2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (17.Hafta)

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (17.Hafta)

23 Mart 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

7DAYS EuroCup 17. hafta programını geride bıraktık, artık normal sezonun bitmesine sadece 1 hafta kaldı. İki temsilcimizin de play-off biletini garantilemiş olmaları nedeniyle genel anlamda keyfimiz yerinde.

Bursaspor’un Litvanya’da kaybetmesi ile üzüldüğümüz, kapanışı Telekom’un İngiltere’deki deplasman galibiyeti ile moralli yaptığımız zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Gavel yönetimindeki Ratiopharm Ulm sezona istediği gibi başlayamamış ve hayal kırıklığı yaratmıştı ama sezon içerisinde yaptıkları doğru transfer hamleleri ve takımın ritmini bulmasıyla sezon sonunu çok iyi getirdiler. Bu hafta da Fransa’da konuk oldukları denk rakiplerinden Bourg’u baştan sona üstün oldukları mücadelenin ardından 78-85’lik skorla geçerek ilk 4 yarışında önemli bir avantaj elde etmiş oldular. Çünkü Lietkabelis’e karşı ikili averajda öndeler ve son maçlarını kazanmaları durumunda diğer sonuçlardan bağımsız normal sezonu 3. sırada bitirecekler. Biz de Alman ekibine aldığı bu kritik deplasman galibiyetinden ötürü haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Yunanistan ekibi Promitheas son dönemde önemli bir çıkış yakaladı ve artık play-off’da iddialı olacaklarını gösterdiler. Bu başarılı sekansta takıma liderlik eden isim de kuşkusuz Amerikalı oyun kurucu Anthony Cowan‘dan başkası değildi. 25 yaşında olan 1.85 metre boyundaki ele avuca sığmayan Amerikalı guard, EuroCup’da çaylak sezonunu geçiriyor ama sergilediği istikrarlı ve verimli performansla şimdiden büyük takımların listesine girmeyi başardı. Bu hafta da takımının Paris karşısında 84-81’lik skorla kazanmasını sağladı, 29 dakika süre aldığı karşılaşmada 6-8 üçlük, 5-10 ikilik, 10-10 s.atış isabetleriyle tam 38 sayı üretirken, istatistiklerine 1 ribaund, 6 asist, 1 top çalma da ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak 38 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu nefis performansı nedeniyle haftanın MVP’si seçiyoruz alkışlarla.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Anthony Cowan (Promitheas): 38 sayı (6-8 üçlük, 10-10 s.atış), 6 asist, 38 verimlilik
  • Yoeli Childs (Hamburg Towers): 18 sayı, 20 ribaund, 4 asist, 36 verimlilik
  • Caleb Agada (Prometey): 21 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 25 verimlilik
  • Axel Bouteille (Türk Telekom): 21 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 25 verimlilik
  • Henry Ellenson (Jonventut Badalona): 18 sayı (4-5 üçlük), 5 ribaund, 2 asist, 24 verimlilik

PUAN DURUMU: