2022-23 7DAYS EuroCup Normal Sezon Ödülleri

2022-23 7DAYS EuroCup Normal Sezon Ödülleri

10 Nisan 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

2022-23 7DAYS EuroCup normal sezon grup etabı tamamlandı.

2 temsilcimizin mücadele ettiği 2 grupta toplam 20 takım mücadele etti ve birbirinden keyifli, çekişmeli maçlar izledik. Tabi bu maçları keyifli hale getiren faktörler de bireysel performanslardı. Gelin birlikte normal sezonun ödüllerini birlikte sahipleriyle buluşturalım.

EN İYİ TAKIM

Normal şartlarda Ukrayna temsilcisi olan ve kulüp tarihinde ilk kez EuroCup’da mücadele eden Prometey ülkesinde devam eden Rusya işgalinden dolayı evindeki maçları Letonya’nın Riga kentinde oynuyor. Ama buna rağmen turnuvanın en iyi basketbol oynayan, saha avantajını en iyi kullanan takımlarından biriydi. Koç Ginzburg yönetimindeki ekip Agada’yı Avrupa piyasasına sunarken, Stephens, Kennedy ve Balvin gibi isimlerin de adeta ikinci baharlarını yaşamasını sağladı. Son 10 maçını kazanan ve bu sayede A grubunu lider olarak tamamlayan Prometey, play-off boyunca da ev sahibi avantajını cebine koymuş oldu. Biz de beklentileri aşan ve sergilediği keyif veren basketbolla beğenileri toplayan, sayı üretiminde ikinci, verimlilik puanında üçüncü sırada yer alan Ukrayna ekibini alkışlarla normal sezonun en iyi takımı olarak seçiyoruz.

EN İYİ GENÇ OYUNCU

Bu sezon en iyi genç oyuncu seçilebilmenin kriteri 1 Temmuz 2000 öncesi doğmuş olmak. Organizasyonda ilk kez boy gösteren Paris Basketball, kadrosundaki genç ve yüksek potansiyelli oyuncularla dikkat çeken takımlardan birisi oldu. İşte o genç yıldız adaylarından birisi de kuşkusuz 21 yaşındaki Ismael Kamagate oldu. 2.11 metre boyundaki Fransız uzun, koç Weaver’ın kendisine verdiği fırsatları çok iyi değerlendirdi ve sürelerini giderek arttırdı, 18 maçtan 11 tanesinde ilk beş başlarken ortalama 23 dakika süre aldı ve 9.2 sayı, yüzde 75.9 ikilik, yüzde 80.5 s.atış, 8.6 ribaund, 1.5 blok, 16.9 verimlilik puanı istatistiklerini yakaladı. Sezonun ilk anlarından beri zaten Euroleague takımlarının da radarına girmişti zaten, yazın özellikle Asvel ve Monaco’nun bir hamle yapması beklenebilir. Biz de onu bu başarılı performansının ardından normal sezonun en iyi genç oyuncusu seçiyoruz.

EN İYİ ÇAYLAK

Bireysel performanslar adına oyuncuların kendisini en iyi gösterebildiği ve bunu da sonuçlara yansıtan takım Paris Basketball oldu. Koç Weaver’ın sisteminde en önemli isimlerden biri de ilk kez Avrupa’da boy gösteren Tyrone Wallace oldu. 28 yaşındaki Amerikalı guard bu sezon çıktığı 13 maçta ortalama 28 dakika süre bulurken 15.7 sayı, 3.8 ribaund, 4.6 asist, 1.5 top çalma istatistikleri ile 18.2 verimlilik puanı ortalaması yakaladı. Çok yönlü performansı ve güçlü fiziği ile Euroleague takımlarının da radarında olan NBA patentli guardı biz de alkışlarla bu sezonun en iyi çaylağı seçiyoruz ve onu Euroleague’de izlemeyi 4 gözle bekliyoruz.

MVP

NBA’de bile heyecan verici oyun kuruculardan biriydi ve Avrupa’ya ilk kez 2021’de Panathinaikos forması ile Euroleague sahnesinde geldiğinde tüm dikkatler ona çevrilmişti. Ama adaptasyon sorunları ile beraber Euroleague’de vasatın üstüne çıkamadı. Sonrasında bir alt seviyeye inen Yogi Ferrell, transfer olduğu Cedevita Olimpija‘da tüm artılarını sahaya koymaya başladı. Bu sezon da sergilediği performansla ligi domine etti ama takım arkadaşları ona eşlik edemeyince play-off dışında kalmaktan kurtulamadılar. 29 yaşındaki Amerikalı guard, bu sezon çıktığı 17 maçta ortalama 31 dakika süre alırken 18.4 sayı (yüzde 39.7 üçlük), 2.3 ribaund, 5.1 asist istatistikleriyle 21.4 verimlilik puanı elde etti ve biz de ona MVP ödülü ile veda ediyoruz.

EN İYİ BEŞ

  • Yogi Ferrell (Cedevita): 18.4 sayı (yüzde 39.7 üçlük), 2.3 ribaund, 5.1 asist, 21.4 verimlilik
  • Sam Dekker (London Lions): 18.9 sayı, 5.9 ribaund, 3.0 asist, 20.7 verimlilik
  • Jerian Grant (Türk Telekom): 14.6 sayı, 3.1 ribaund, 6.2 asist, 18.5 verimlilik
  • Tyrone Wallace (Paris Basketball): 15.7 sayı, 3.8 ribaund, 4.6 asist, 18.2 verimlilik
  • Yoeli Childs (Hamburg Towers): 14.1 sayı, 8.9 ribaund, 1.2 asist, 17.8 verimlilik