2022-23 7DAYS EuroCup Play-Off Son 16 Turunun Panoraması ve Ödüller

2022-23 7DAYS EuroCup Play-Off Son 16 Turunun Panoraması ve Ödüller

15 Nisan 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

7DAYS EuroCup‘da play-off bölümünün ilk tur eleme maçları tamamlandı.

Temsilcilerimizden Bursaspor’un veda ettiği ve Türk Telekom’un kazanarak adını çeyrek finale yazdırdığı haftanın ardından ilk turun panoramasına birlikte bakarken her zaman olduğu gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçtiğimiz sezonla başlayarak play-off statüsünün tek maçlı elem sistemine dönüştüğü EuroCup’da, bu sezonki play-off ilk tur maçlarında kazanan ve adını çeyrek finale yazdırmayı başaran tek deplasman takımı organizasyonda ilk kez boy gösteren Paris Basketball‘du. Koç Weaver yönetimindeki Fransız ekibi Litvanya’da konuk olduğu Lietkabelis’i Begarin ve Wallace liderliğinde son nefeste 97-98’lik skorla geçmeyi bildiler. Böylelikle normal sezonu 5. sırada tamamlamalarına rağmen çeyrek final biletini kapmayı başarmış oldular. Biz de onları bu performansları nedeniyle haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Yunanistan ekibi Promitheas normal sezonun son dönemde önemli bir çıkış yakalamıştı ve bunu play-off’a da taşımayı bildiler. Bu başarılı sekansta takıma liderlik eden isim de kuşkusuz Amerikalı oyun kurucu Anthony Cowan‘dan başkası değildi ki 16 ve 17.haftaların da MVP’si seçilmişti zaten! 25 yaşında olan 1.85 metre boyundaki ele avuca sığmayan Amerikalı guard, EuroCup’da çaylak sezonunu geçiriyor ama sergilediği istikrarlı ve verimli performansla şimdiden büyük takımların listesine girmeyi başardı. Play-off son 16 eleme turu maçında da takımının Bourg karşısında 89-75 gibi farklı bir skorla kazanmasını sağladı, 31 dakika süre aldığı karşılaşmada 1-3 ikilik, 5-5 üçlük, 3-4 s.atış isabetleriyle 20 sayı üretirken, istatistiklerine 6 ribaund, 10 asist, 2 top çalma da ekledi ve 4 top kaybı yaparak 32 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu bu etkili performansı nedeniyle son 16 turunun MVP’si seçiyoruz alkışlarla.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Anthony Cowan (Promitheas): 20 sayı, 6 ribaund, 10 asist, 32 verimlilik
  • Tyrique Jones (Türk Telekom): 14 sayı (7-7 ikilik), 8 ribaund, 25 verimlilik
  • Ondrej Balvin (Prometey): 14 sayı (5-6 ikilik), 7 ribaund, 25 verimlilik
  • Tyrone Wallace (Paris): 19 sayı, 3 ribaund, 10 asist, 3 top çalma, 24 verimlilik
  • Bruno Caboclo (Ratiopharm Ulm): 19 sayı (7-8 ikilik), 11 ribaund, 24 verimlilik

PLAY-OFF AĞACI: