2022-23 Euroleague Fantasy Seçimleri (28. Hafta)

2022-23 Euroleague Fantasy Seçimleri (28. Hafta)

9 Mart 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonu 28. hafta programı başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. İşte yeni hafta öncesi takımda yaptığım güncellemeler ve değişiklikler.

Öncelikle takımımızdan ayrılacak isimlere bir bakalım:

  • Andrea Trinchieri (FC Bayern Munich)
  • Shane Larkin (Anadolu Efes)
  • Marko Guduric (Fenerbahçe Beko)
  • Bonzie Colson (Maccabi Tel Aviv)

Şimdi de yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Kazys Maksvytis (Zalgiris Kaunas): Zalgiris son maçında alt sıra ekiplerinden Alba’yı deplasmanda yenerek 14. galibiyetine ulaştı ve play-off yarışındaki iddiasını sürdürdü. Bu hafta ise evlerinde bir diğer alt sıra takımı Asvel’i konuk edecekler. Rakibin formsuz bir dönemde olmasıyla beraber play-off şanslarını sürdürmek adına ekstra motive sahaya çıkacaklarını ve ateşli Zalgirio Arena atmosferinde bir galibiyet daha alacaklarını tahmin ediyorum.
  • Facundo Campazzo (Kızıl Yıldız): Arjantinli yıldız aslında geçtiğimiz aylarda Kızıl Yıldız kadrosuna katılmıştı ama finansal fair play cezası nedeniyle ilk maçına 26. haftada Bayern karşısında çıkmıştı. Özlediği Euroleague sahnesindeki ilk sınavında 16 sayı, 7 asist ile etkili olurken esas ikinci maçında temsilcimiz Efes karşısında dominant bir performans sergilemiş, 22 sayı, 7 asist ile 33 puan bulmuştu. Bu hafta da kötü durumda Pana karşısında ondan en az 25 puanlık bir katkı bekliyorum.
  • Lorenzo Brown (Maccabi Tel Aviv): Bu sezon tartışmasız Euroleague’in en verimli, en istikrarlı oyun kurucularından birisi Brown. Bu maçta da Efes gibi hem Micic hem de Larkin’den yoksun olan, guard rotasyonunda sorun yaşayan bir rakip karşısında fark yaratacağını düşünüyorum ki daha yeni diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko’ya karşı 21 sayı, 3 asist, 3 ribaund ile 15.4 puan toplamış, takımını galibiyeti taşımıştı.
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): Koç Itoudis’in kurmaya çalıştığı yeni sistemde tutkal oyuncu konumunda Davis. Hem savunma tarafında birden fazla pozisyonu kapatabilmesi hem de hücumda iç-dış tehditlerinin bulunması onu joker yapıyor. Son 2 maçta da toparlanma sinyalleri verdi yaşadığı düşüş döneminin ardından. Bologna karşısında gelen farklı galibiyette 13.2 ve Maccabi karşısında son anlarda gelen galibiyette 16 puan kazandırmıştı onu takımda tutanlara. Bu maçta da eski takımı Barça karşısında ekstra motive olarak en az 15 puan toplayacağını tahmin ediyorum.

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde: