2022-23 Euroleague Sezonu Son Hafta Play-Off Senaryoları

2022-23 Euroleague Sezonu Son Hafta Play-Off Senaryoları

13 Nisan 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 34. haftaya yani normal sezonunun son haftasına geldik.

Final haftası öncesi 3 takım kalan 2 play-off bileti için kapışacaklar; Fenerbahçe Beko, Cazoo Baskonia ve Zalgiris Kaunas.

Puan durumunda ilk dört sıradan sonra işler karmaşık bir hal almış durumda:

  1. Partizan (19-14)
  2. Maccabi (19-14)
  3. Fenerbahçe Beko (19-14)
  4. Baskonia (18-15)
  5. Zalgiris (18-15)

Fenerbahçe Beko, Partizan ve Maccabi 19 galibiyetle eşitlenmiş durumdalar. Eğer son maçlarından 3 takım da galibiyetle ayrılırlarsa üçlü averaj hesapları devreye girecek ve sıralama şu şekilde olacak:

  1. Fenerbahçe 3-3 (+13)
  2. Partizan 3-3 (-3)
  3. Maccabi 3-3 (-10)

Dolayısıyla temsilcimiz adına belirleyici karşılaşma Kızıl Yıldız maçı olacak…

Eğer sarı lacivertliler Belgrad’da kaybederlerse ve Baskonia ile Zalgiris de Yunanistan ile Almanya’dan galibiyetle dönerlerse, temsilcimiz maalesef play-off resminin dışında kalacak!

Çünkü Partizan ile Maccabi’nin aksine bizim, Baskonia ve Zalgiris karşısında ikili averajda üstünlüğümüz bulunmuyor. Bu nedenle de halen play-off dışında kalma tehlikesi ile karşı karşıyayız!

Diğer taraftan Zalgiris’in kazanması ve Baskonia’nın kaybetmesi durumunda, İspanyol ekibi play-off dışındakalan takım olacak. Eğer iki takım da aynı sonucu alırsa, yani birlikte kazanır ya da birlikte kaybederlerse Litvanya ekibi son 8 takım arasında bulunamayacak.

Maccabi ise play-off biletini garantilemiş durumda ama sıralaması net değil. Eğer hem kendileri kazanır hem de Partizan kazanırsa ve temsilcimiz de Belgrad’da kaybederse o zaman sezonu 5. bitirmiş oluyorlar.

Partizan’ın da play-off bileti zaten garanti. Onların beşinci olabilmesi için detaylı bir senaryo gerekli; Panathinaikos’u9 yenmeleri ve aynı zamanda hem Maccabi’nin hem de Fenerbahç’nin yenilmesi gerekiyor. Diğer tüm senaryolarda ise koç Obradovic’in öğrencileri 6. sıradan play-off’a girecek.

Ev sahibi ekiplerin kazanması beklenen ve Zalgiris ile Fenerbahçe’nin de iddiası bulunmayan ev sahiplerini yeneceğim düşünülen senaryoya göre play-off eşleşmeleri aşağıdaki şekilde ortaya çıkıyor:

  • Olympiakos (1) vs Zalgiris Kaunas (8)
  • Barcelona (2) vs Maccabi (7)
  • Real Madrid (3) vs Partizan (6)
  • Monaco (4) vs Fenerbahçe (5)