2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Final Four Organizasyonu Başlıyor!

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Final Four Organizasyonu Başlıyor!

12 Mayıs 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde sezonun en keyifli, en heyacanlı dönemi başlıyor!

2022-23 sezonunun şampiyonluk kupasının sahibini bulacağı Final Four organizasyonu 12 Mayıs Cuma akşamı sahne alıyor.

Ev sahibi Unicaja Malaga Final Four’a oynadığı 16 maçta 14 galibiyet alarak geliyor. Almanya temsilcisi Telekom Bonn, 15 maçta 13 kez kazanırken Hapoel Jerusalem’in 15 maçta 12, Tenerife’nin ise 15 maçta 11 galibiyeti var.

Finale kalan takımlar arasında Txus Vidorreta’nın liderliğindeki Tenerife hariç hiçbir takım daha önce Final Four’a kalamamıştı.

Eğer Unicaja finale kalmayı başarırsa Tenerife, San Pablo Burgos ve BAXI Manresa’nın ardından finalde yer alan dördüncü İspanyol temsilcisi olacak. Hapoel Jerusalem ve Bonn da finale kalmaları halinde ülkelerinden bu başarıyı gösteren ilk takımlar olacak.

Organizasyonun ilk maçında son şampiyon Lenovo Tenerife ile İsrail ekibi Hapoel Jerusalem saat 18:30’da kapışacaklar, karşılaşma Tivibu Spor ekranında canlı olarak yayınlanacak.

Günün ikinci yarı final maçında ise ev sahibi Unicaja Malaga, sezonun flaş ekibi Almanya temsilcisi Telekom Bonn’u konuk edecek. Karşılaşma saat 21:30’da başlayacak ve yine Tivibu Spor ekranlarında canlı olarak yayınlanacak.

14 Mayıs Pazar günü yarı finallerin kaybedenleri saat 18:00’de üçüncülük maçında ve sonrasında da saat 21:00’da final maçında kazananlar kupa için kapışacaklar.