2022-23 NBA Sezonu En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu: Lauri Markkanen

2022-23 NBA Sezonu En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu: Lauri Markkanen

25 Nisan 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

NBA‘de play-off heyecanı devam ederken normal sezona bireysel perfomransları ile damga vuran isimler de birbir ödüllerini almaya devam ediyorlar.

Bu sezon her zamankinden fazla adayın olduğu En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu (MIP) ödülünün sahibi de açıklandı. Utah Jazz forması giyen Fin yıldız Lauri Markkanen yeni takımı ile yakaladığı çıkış sayesinde ödülün sahibi oldu.

Geçen sezon Cleveland Cavaliers‘ta ilk beş oyuncusu olarak görev yapan Markkanen, 61 maçta 14.8 sayı, 5.7 ribaund, 2.2 üçlük, yüzde 44 sahaiçi isabetiyle mücadele etmişti. Geçtiğimiz yaz Donovan Mitchell takasında Utah Jazz‘e gönderilmişti.

Jazz formasını 66 maçta giyen Markkanen, 25.6 sayı, 8.6 ribaund, 3.0 üçlük, yüzde 50 sahaiçi isabetiyle dikkat çeken bir sıçrama yaptı. Kariyerinde ilk kez All-Star seçilen 25 yaşındaki Finlandiyalı, bu gelişimin karşılığını da bu ödülle almış oldu.

MIP ödülünün öne çıkan diğer iki adayı ise, Oklahoma City Thunder‘dan Kanadalı skorer Shai Gilgeous-Alexander ve New York Knicks‘in generali Jalen Brunson’dı.