2022-23 Turkish Airlines Euroleague 20. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 20. Haftanın Panoraması ve Ödüller

21 Ocak 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 20. hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe ile sevindiğimiz, Anadolu Efes ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçtiğimiz iki sezon üst üste play-off biletini kapmayı başaran koç Trinchieri yönetimindeki FC Bayern Munich, bu sezona istediği gibi başlayamamıştı. Son haftalarda ise toparlanmışlar ve olumlu sinyaller vermeye başlamışlardı. İşte bu hafta altın değerinde bir deplasmanda galibiyeti alarak play-off yarışına yeniden dahil olabilecekleri konusunda özgüvenlerini arttırmış oldular. Sinan Erdem’de konuk oldukları son 2 sezonun şampiyonu temsilcimiz Anadolu Efes karşısında 16 sayı farkla geri düşmelerine rağmen son çeyrekte tam 30 sayı üreterek müthiş bir geri dönüşe imza attılar ve karşılamayı da 81-89 ile kazandılar. Biz de bu kritik deplasman galibiyeti için Alman ekibine alkışlarla haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bayern ve Baskonia maceralarının ardından Maccabi Tel Aviv‘de sınıf atlayarak artık elit oyun kurucular arasına girmesi beklenen Wade Baldwin sakatlıklar ve adaptasyon süreci derken bu döneme kadar pek ortalarda yoktu. Ama bu hafta Brown’un sakatlanmasıyla beraber sorumluluk onun omuzlarına binince ne kadar kaliteli ve özel bir oyuncu olduğunu herkese tekrar hatırlattı ve Alba karşısında sahada kaldığı 28 dakikada 33 sayı (8-13 2sayı, 4-8 3sayı, 5-6 s.atış), 3 ribaund, 6 asist üreterek tam 35 verimlilik puanına ulaştı ve tabiki haftanın MVP’si ödülünün de sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Wade Baldwin (Maccabi Tel Aviv): 33 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 35 verimlilik
  • Johnathan Motley (Fenerbahçe Beko): 17 sayı (7-10 2sayı), 9 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik
  • Bojan Dubljevic (Valencia): 20 sayı (5-5 2sayı), 6 ribaund, 25 verimlilik
  • Tornike Shengelia (Virtus Bologna): 16 sayı, 2 ribaund, 7 asist, 3 t.çalma, 24 verimlilik
  • Othello Hunter (FC Bayern Munich): 18 sayı, 9 ribaund, 22 verimlilik

PUAN DURUMU: