2022-23 Turkish Airlines Euroleague 21. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 21. Haftanın Panoraması ve Ödüller

28 Ocak 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 21. hafta programı tamamlandı.

Maalesef hem Fenerbahçe Beko hem de Anadolu Efes’in kaybettiği, temsilcilerimizin bizi üzdüğü bir haftayı geride bıraktık. Gelin bu zorlu haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Parker yönetimindeki LDLC Asvel Villeurbanne sezonun büyük bir bölümünde eleştirilerin odağında olsa da özellikle Astroballe’da sürpriz sonuçlar alarak adlarından sıkça söz ettirdiler. Bu hafta da son dönemde tekrar ritim bulan temsilcimiz Fenerbahçe Beko karşısında önemli eksikleri olmasına rağmen (Lighty ve Mathews’dan faydalanamadılar) kendi sahalarında yine kazanmayı bildiler. De Colo ve Bost liderliğinde hücumda çok etkili oynayan ve bu sezon ikinci kez 91 sayı üreterek kazan Fransa temsilcisini biz de aldıkları bu önemli galibiyet nedeniyle haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Yaz döneminde transfer piyasasının en dikkat çekici ekiplerinden birisiydi Cazoo Baskonia. Yine çaylak oyunculara yatırım yapan Bask ekibi, şuana kadar bu yüksek potansiyelli isimlerden en yüksek verimi alıyor ve aslında oynadığı kumarın karşılığını alıyor. Henry’nin olmadığı dönemde kendisini aşan Darius Thompson da bu yüksek potansiyelli çaylaklardan birisi. 27 yaşındaki Amerikalı oyun kurucu bu hafta da temsilcimiz Anadolu Efes karşısında hem takımını çok iyi organize etti hem de gerektiğinde skor katkısı konusunda cömert davranarak koç Penarroya’nın elini rahatlattı. Uzatmada gelen galibiyette 37 dakika sahada kalan Thompson 19 sayı (3-6 2sayı, 2-5 3sayı, 7-8 s.atış), 6 ribaund, 16 asist, 2 top kaybı, 1 blok ile tam 36 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın MVP ödülünü alkışlarla aldı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Darius Thompson (Cazoo Baskonia): 19 sayı, 6 ribaund, 16 asist, 36 verimlilik
  • Gabriel Deck (Real Madrid): 23 sayı, 7 ribaund, 33 verimlilik
  • Nando De Colo (LDLC Asvel Villeurbanne): 26 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 30 verimlilik
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 23 sayı, 9 ribaund, 28 verimlilik
  • Paris Lee (Panathinaikos): 24 sayı (5-6 3sayı), 4 asist, 3 t.çalma, 27 verimlilik

PUAN DURUMU: