2022-23 Turkish Airlines Euroleague 25. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 25. Haftanın Panoraması ve Ödüller

25 Şubat 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 25. hafta programı tamamlandı.

Uzun bir aradan sonra her iki temsilcimizin de kazanarak bizleri sevindirdiği ama deprem felaketi nedeniyle buruk olduğumuz bir haftayı geride bıraktık. Gelin bu zorlu haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi artı Euroleague’e verilen arayla beraber tam 20 gündür Euroleague maçına çıkmayan temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko bu dönemde olabilecek en zorlu rakiplerden birinin karşısına çıktı bu hafta. Stark Arena’da 20.000 taraftarın önünde evinde 5 maçlık nefis bir seri yakalamış olan eski koçları Obradovic yönetimindeki formda Partizan karşısında beklentilerin üstünde bir direnç ve mücadele örneği göstererek kazanmayı başardılar. Her ne kadar savunmada sınıfta kalmış olsa da hücumda Guduric ile Pierre’in kariyer performansları eşliğinde harika bir akşam geçirdi Fenerbahçe Beko. Biz de Partizan’ın evindeki 5 maçlık galibiyet serisine son veren temsilcimizi alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Kızıl Yıldız altyapısından yetişmiş ve A takım formasını da terletmiş olan Fenerbahçe Beko‘nun Sırp yıldızı Marko Guduric, evi Belgrad’da ezeli rakipleri Partizan’ın sahasında derbi rekabetinin müthiş motivasyonu ile kariyerinin en iyi maçını sıkardı. Solak oyuncu skorer kimliğinin yanı sıra gerek savunmada gerekse hücumda sahanın her yerindeydi adeta ve onun müthiş enerjisi, yaratıcılığı ve agresifliği tüm takıma sirayet etti adeta. Calathes ve Wilbekin’den takıma çok daha iyi lidelrik ettiği bu maçta 25 dakika sahada kalırken 25 sayı (3-5 2sayı, 4-5 3sayı, 7-7 s.atış), 2 ribaund, 7 asist, 2 top çalma istatistikleriyle tam 35 verimlilik puanına ulaştı ve hem bu alanda hem de asist konusunda kariyer rekorlarını kırdığı haftanın ardından biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Marko Guduric (Fenerbahçe Beko): 25 sayı, 2 ribaund, 7 asist, 35 verimlilik
  • Lorenzo Brown (Maccabi Tel Aviv): 27 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 33 verimlilik
  • Maodo Lo (Alba Berlin): 24 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 3 t.çalma, 27 verimlilik
  • Will Clyburn (Anadolu Efes): 20 sayı, 3 asist, 2 t.çalma, 24 verimlilik
  • Kostas Papanikolaou (Olympiakos): 22 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik

PUAN DURUMU: