2022-23 Turkish Airlines Euroleague 26. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 26. Haftanın Panoraması ve Ödüller

4 Mart 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 26. hafta programı tamamlandı.

Hem temsilcimiz Anadolu Efes hem de Fenerbahçe Beko ile kazandığımız, bu zor günlerde biraz olsun tebessüm ettiğimiz bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezonun en büyük hayal kırıklıklarından biri olan koç Messina yönetimindeki Olimpia Milano, sakatların yerine eklenen isimlerin takıma uyum sağlaması ve fikstür avantajıyla üst üste evlerinde oynamalarıyla beraber iyi sonuçlar almaya, çıkışa geçmeye başladı. 3 maçlarını üst üste kazanmış olsalar da, evlerinde oynuyor olsalar da kimse onların haftaya lider olarak giren, sezonun en diri ve en formda takımlarından biri olan Olympiakos’u 83-62’lik skorla adeta sahadan silmelerini tahmin edemezdi! Oyunun her iki alanında da güçlü rakibini adeta ezen İtalyan ekibini biz de bu dominant oyununda dolayı ayakta alkışlıyor ve haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Yaz döneminde en çok ses getiren transferlerden birisi kuşkusuz Will Clyburn‘dü. Son 2 sezonun şampiyonu Anadolu Efes‘in onu kadroya katmasıyla hepimiz Larkin ve Micic ile beraber nasıl bir üçlü olacaklarını merak ediyorduk. Ancak önce Larkin’in sakatlığı şimdi de Micic’in sakatlığı bu üçlüğü tam olarak sağlıklı ve ritmlerini bulmuş bir şekilde izlememize engel oldu. Ancak Clyburn iki ismin de yokluğunda tam anlamıyla sazı eline alarak ne kadar değerli bir yıldız olduğunu kanıtladı. Bu hafta da Micic’in yokluğunda Panathinaikos deplasmanında Anadolu Efes‘i galibiyete taşıyan isimdi. 32 yaşındaki Amerikalı forvet 38 dakika sahada kalırken 5-9 2sayı, 4-6 3sayı, 2-2 s.atış isabetleriyle 24 sayı üretti ve istatistiklerine 7 ribaund, 4 asist, 2 top çalma da ekledi. Bu nefis rakamlarla beraber tam 32 verimlilik puanına ulaştı ve bize de ona MVP ödülünü vermek kaldı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Will Clyburn (Anadolu Efes): 24 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 32 verimlilik
  • Daulton Hommes (Cazoo Baskonia): 24 sayı (15-15 s.atış), 6 ribaund, 31 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 27 sayı (6-7 2sayı, 7-7 satış), 2 ribaund, 27 verimlilik
  • Donta Hall (AS Monaco): 12 sayı (5-5 2sayı), 10 ribaund, 25 verimlilik
  • Dyshawn Pierre (Fenerbahçe Beko): 20 sayı (5-7 3sayı), 3 ribaund, 2 asist, 2 blok, 22 verimlilik

PUAN DURUMU: