2022-23 Turkish Airlines Euroleague 29. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 29. Haftanın Panoraması ve Ödüller

18 Mart 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 29. hafta programı tamamlandı.

Hem temsilcimiz Anadolu Efes hem de Fenerbahçe Beko ile kaybettiğimiz, keyifsiz ve zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Obradovic yönetiminde uzun bir aradan sonra tekrar Euroleague sahnesine dönen Partizan, sezona yavaş başlamış olsa da en önemli dönemde, Şubat ve Mart ayında ivmelendi ve başarılı sonuçlara imza attı. Daha çok evlerinde, Stark Arena’daki performansları ile dikkat çekmişlerdi fakat bu hafta play-off yolunda çok büyük bir adım attılar ve bunu deplasmanda, temsilcimiz Anadolu Efes karşısında İstanbul’da başardılar! Temsilcimizin 5 günde 3. maçına çıkıyor olmasının avantajını çok iyi değerlendirdiler ve son çeyrekte Punter liderliğinde vites arttırarak Efes’in yorgunluktan düşen savunmasına karşı tam 34 sayı atarak 84-97’lik skorla kazanmayı başardılar, böylelikle hem 16 galibiyete çıktılar hem de ikili averajda bir rakiplerine daha üstünlük kurmuş oldular. Biz de onları bu kritik deplasman galibiyetlerinden ötürü haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Zirve takipçilerinden Real Madrid, WiZink Center’da son dönemin çıkışta olan formda ekiplerinden Milano’yu konuk etti. İspanyol devi beklenenden fazla zorlanmış olsa da Dzanan Musa‘nın skorer oyunu sayesinde sürprize izin vermedi ve sahadan 91-87’lik skorla galibiyet ayrılarak lider Olympiakos’u bir adım geriden takibini sürdürdü. Bosnalı yıldız kısa Euroleague kariyerinin en iyi maçlarından birine çıktı. 23 yaşındaki Musa, 32 dakika sahada kalırken 4-5 ikilij, 2-5 üçlük, 13-14 s.atış isabetleriyle 27 sayı üretirken, istatistiklerine 5 ribaund, 3 asist, 1 top çalma da ekledi ve kariyer rekoru olan 38 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu bu nefis performansından ötürü alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Dzanan Musa (Real Madrid): 27 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 38 verimlilik
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 25 sayı (9-9 ikilik), 8 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 32 verimlilik
  • Wade Baldwin (Maccabi Tel Aviv): 24 sayı, 7 ribaund, 8 asist, 31 verimlilik
  • Elie Okobo (AS Monaco): 21 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 27 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 21 sayı, 5 ribaund, 24 verimlilik

PUAN DURUMU: