2022-23 Turkish Airlines Euroleague 31. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 31. Haftanın Panoraması ve Ödüller

30 Mart 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 31. hafta programı tamamlandı.

Önce Anadolu Efes ile keyiflendiğimiz sonra Fenerbahçe ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Uzun bir zamandır temsilcimiz Anadolu Efes‘i buralarda göremiyorduk… Öyle ki son 2 sezonu üst üste şampiyon olarak tamamladıklarını bile bize unutturmuşlardı son dönemde sergiledikleri keyifsiz ve istikrarsız basketbolla! Ama bu hafta sahada gerçek bir şampiyon gibi oynayan, diri, enerjik, mücadele gücü yüksek bir Anadolu Efes vardı. Kendi adlarını kuşkusuz sezonun en iyi savunma performansına imza attıkları maçta, son 9 maçından tam 8 galibiyet çıkarmış formda bir rakibi, Olimpia Milano’yu sadece ama sadece 69 sayıda tutarak, üstüne de potalarında 89 sayı göndererek yani net bir skorla yenmeyi bildiler. Uzun bir aradan sonra Larkin, Micic, Clyburn üçlüsünün böyle sağlıklı ve verimli oynadığını görme şansı bulduk. Play-off yolundaki bu tamam mı devam mı maçını dominant bir şekilde kazanan temsilcimizi biz de alkışlarla haftanın takımı olarak ödüllendiriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Her ne kadar Panathinaikos takım olarak yine hayal kırıklıkları ile dolu bir sezon geçiriyor olsa da takımın 25 yaşındaki yıldız uzunu Georgios Papagiannis bireysel anlamda etkili bir sezon performansı daha sahneye koyuyor. 2.20’lik dev uzun bu hafta takımının Bayern Munich karşısında çıktığı formalite niteliğindeki maçta da kusursuz bir performansa imza attı. Bu arada mecazi anlamda demiyorum, istatistik anlamında kusursuz diyorum! 28 dakika sahada kaldığı maçta 3-3 üçlük, 7-7 ikilik, 1-1 s.atış isabetleri ile hiç kaçırmadan 24 sayı üretirken istatistiklerine 11 ribaund, 1 asist, 3 blok da ekledi ve tam 40 verimlilik puanına ulaştı. Bize de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçmek kaldı!

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Georgios Papagiannis (Panathinaikos): 24 sayı (3-3 üçlük, 7-7 ikilik, 1-1 s.atış), 11 ribaund, 3 blok, 40 verimlilik
  • Maik Kotsar (Cazoo Baskonia): 23 sayı (9-11 ikilik, 5-6 s.atış), 10 ribaund, 3 asist, 40 verimlilik
  • Darius Thompson (Cazoo Baskonia): 21 sayı, 4 ribaund, 11 asist, 4 t.çalma, 38 verimlilik
  • Nicolas Laprovittola (FC Barcelona): 25 sayı (4-5 üçlük, 11-13 s.atış), 7 asist, 32 verimlilik
  • Will Clyburn (Anadolu Efes): 16 sayı (4-6 üçlük), 3 ribaund, 2 asist, 5 t.çalma, 25 verimlilik

PUAN DURUMU: