2022-23 Turkish Airlines Euroleague 33. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 33. Haftanın Panoraması ve Ödüller

8 Nisan 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 33. hafta programı tamamlandı.

Türk derbisinin sahnelendiği ve Fenerbahçe’nin evinde kazanarak play-off şansını son haftaya taşıdığı, Efes’in de kaybederek sezonu kapattığı bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Rus takımlarının Ukrayna’nın işgali sonrası turnuvadan ihrac edilmesiyle wild card alarak uzun yılların ardından tekrar Euroleague’e dönen koç Obradovic yönetimindeki Partizan, 13 yıllık play-off hasretine de döner dönmez son verdi! Sırp ekibi bu hafta normal sezonu ilk 4 sırada bitirmeyi, play-off’a ev sahibi avantajıyla girmeyi garantilemiş olan güçlü rakibi Monaco’yu deplasmanda 84-88’lik skorla devirerek yıllardır hasretini duyduğu play-off biletini son haftaya gelmeden kapmış oldu. Sezonun en keyifli en pozitif basketbollarından birini sergileyen, istikrarlı performansını da bu haftalara kadar sürdüren Sırp ekibini biz de alkışlarla play-off bileti için kutluyor onlara haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Sezon sonunu beklemeye gerek yok… Euroleague’de yılın çaylağı tartışmasız Darius Thompson! Yaz döneminde sessiz sedasız Cazoo Baskonia‘nın kadrosuna kattığı 27 yaşındaki Amerikalı oyun kurucu sezonun ilk kısmında biraz Henry ve Howard’ın gölgesinde kalsa da ligde adapte olup ısınınca özellikle sezonun ikinci yarısında tam anlamıyla sazı eline aldı ve Baskonia hücumlarını bir maestro gibi yönetti. Bu hafta da İspanyol ekibi Asvel karşısında tam 120 sayı atıp kulüp rekoru kırarken o yine direksiyondaydı! Thompson 28 dakika sahada kaldığı maçta 23 sayı (7-11 ikilik, 1-3 üçlük, 6-8 s.atış), 4 ribaund, 12 asist, 3 top çalma istatistikleriyle 36 verimlilik puanı üretirken, o sahada olduğu anlarda Baskonia, Fransız ekibien tam 21 sayı farkla üstünlük kurdu! Biz de alkışlarla Amerikalı guardı haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Darius Thompson (Cazoo Baskonia): 23 sayı, 4 ribaund, 12 asist, 36 verimlilik
  • Facundo Campazzo (Kızıl Yıldız): 20 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 5 t.çalma, 33 verimlilik
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 26 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 32 verimlilik
  • Zach LeDay (Partizan): 22 sayı (13-14 s.atış), 2 ribaund, 24 verimlilik
  • Shannon Evans (Valencia): 15 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 23 verimlilik

PUAN DURUMU: