2022-23 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Dördüncü Maçların Panoraması ve Ödüller

2022-23 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Dördüncü Maçların Panoraması ve Ödüller

6 Mayıs 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague play-off serilerinin dördüncü maçları tamamlandı.

Tek temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun evinde hata yapmadığı zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

EN İYİ TAKIM:

Son yılların en çekişmeli sezonunu izlemeye devam ediyoruz Euroleague’de. Normal sezondaki müthiş play-off sıralama yarışının ardından play-off eşlemelerine de bu kapışma taşınmış durıumda. 3. sıradan saha avantajı ile girdiği seride Partizan’a karşı evindeki 2 maçı da kaybeden Real Madrid, 4. maçta elde ettiği 78-85’lik skorla zorlu Belgrad deplasmanında üst üste 2. kez kazanarak seriyi 5. ve son maça, WiZink’e tekrar taşımayı başardı. Deck’i sakatlığa kurban verdikleri ama buna rağmen geri adım atmadan elde ettikleri bu kritik galibiyetle beraber biz de onları 4. maçların en iyi takımı seçiyoruz.

EN DEĞERLİ OYUNCU (MVP):

Real Madrid‘in Yeşil Burun adalı dev uzunu Walter Tavares, play-off’da dominant performanslar sergilemeye devam ediyor. Üçüncü maçların da MVP’si seçilen 31 yaşındaki tecrübeli uzun, Belgrad’daki ikinci serideki 4. maçta da üstelik bu kez karşısında cezası biten Lessort olmasına rağmen yine etkili bir performansa imza attı. 29 dakika sahada kalan Tavares, 4-7 ikilik, 7-8 s.atış isabetleriyle 15 sayı üretirken istatistiklerine 7 ribaund, 2 top çalma, 2 blok da ekleyerek 30 verimlilik puanına ulaştı ve o sahadayken Real, rakibine +11 ile üstünlük kurdu. Biz de onu başarılı performansıyla beraber üst üste 2. kez MVP seçiyoruz.

EN İYİ BEŞ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Walter Tavares (Real Madrid): 15 sayı (4-7 ikilik), 7 ribaund, 2 t.çalma, 2 blok, 30 verimlilik
  • Lorenzo Brown (Maccabi Tel Aviv): 22 sayı (6-8 üçlük), 2 ribaund, 6 asist, 3 t.çalma, 25 verimlilik
  • Wade Baldwin (Maccabi Tel Aviv): 19 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 21 verimlilik
  • Dzanan Musa (Real Madrid): 14 sayı (5-5 ikilik), 8 ribaund, 3 asist, 19 verimlilik
  • Tyler Dorsey (Fenerbahçe Beko): 16 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 16 verimlilik

PLAY-OFF AĞACI: