2022-23 Turkish Airlines Euroleague Play-Off İlk Maçların Panoraması ve Ödüller

2022-23 Turkish Airlines Euroleague Play-Off İlk Maçların Panoraması ve Ödüller

27 Nisan 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague play-off serilerinin ilk maçları tamamlandı.

Deplasman takımlarının sürprizlere imza attığı ve maalesef tek temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun farklı kaybettiği zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

EN İYİ TAKIM:

Koç Obradovic yönetiminde tam 13 yıllık play-off hasretine son veren Partizan, serinin ilk maçında güçlü rakibi Real Madrid’e de soğuk bir duş aldırdı! Poirier ve Cornelie’nin yokluğunda Tavares’in de sakatlanmasını çok iyi değerlendiren Sırp ekibi, ayrıca rakibinin guard rotasyonundaki sıkıntılarını da akıllıca işleyerek adeta defolarını ortaya çıkardı. Punter’in son anlarda bulduğu kritik şutla gelen bu altın değerindeki galibiyetle seride saha avantajını eline alan Partizan’ı biz de alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

EN DEĞERLİ OYUNCU (MVP):

13 yıl sonra ilk kez play-off bileti kaparak Belgrad’da her maçta salonu dolduran 20.000 taraftarını adeta ödüllendiren Partizan, serideki ilk maçında Real Madrid gibi dev bütçeli bir takımı deplasmanda devirerek tekrar adından söz ettirdi. Bu destansı galibiyetin en önemli ismi ise kuşkusuz Kevin Punter‘di. 29 yaşındaki tecrübeli skorer, son anlarda son saniyede bulduğu zor üçlükle takımını 87-89’luk skorla galibiyete taşıdı. 34 dakika sahada kalan Amerikalı yıldız 5-8 üçlük, 1-3 ikilik, 9-9 s.atış isabetleriyle 26 sayı üretirken istatistiklerine 3 ribuand, 6 asist ekledi ve yalnızca 2 top kaybı yaparak 33 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu nefis performansından dolayı alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

EN İYİ BEŞ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Kevin Punter (Partizan): 26 sayı (5-8 üçlük), 3 ribaund, 6 asist, 33 verimlilik
  • Wade Baldwin (Maccabi Tel Aviv): 20 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik
  • Sertaç Şanlı (FC Barcelon): 17 sayı (4-6 ikilik, 2-3 üçlük, 3-3 s.atış), 5 ribaund, 20 verimlilik
  • Moustapha Fall (Olympiakos): 9 sayı (3-3 ikilik, 3-3 s.atış), 5 ribaund, 3 asist, 20 verimlilik
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 19 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 19 verimlilik

PLAY-OFF AĞACI