2022-23 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Üçüncü Maçların Panoraması ve Ödüller

2022-23 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Üçüncü Maçların Panoraması ve Ödüller

4 Mayıs 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague play-off serilerinin üçüncü maçları tamamlandı.

Deplasman takımlarının sürprizlere imza attığı ve maalesef tek temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun son nefeste kaybettiği zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

EN İYİ TAKIM:

Normal sezonu 4. sırada bitirerek saha avantajını kaparak play-off’a giren AS Monaco, bu seriye istediği gibi başlayamadı. Evlerinde Maccabi’ye ilk maçta kaybederek soğuk bir duş almıştı. Sonrasında ise evlerinde ikinci kez hata yapmayarak kazandılar. Asıl darbeyi ise 3. maçta vurdular! Tel Aviv gibi organizasyonun en zorlu deplasmanlarından birinde özel bir performansa imza atarak uyuyan dev James’in uyanmasıyla 78-83’lük skorla kazandılar ve seride saha avantajını tekrar ele alarak 2-1 de öne geçti. Bu kritik deplasman galibiyetiyle beraber biz de alkışlarla onlara en iyi takım ödülünü veriyoruz.

EN DEĞERLİ OYUNCU (MVP):

Son yıllarda Avrupa’nın en dominant uzunlarından birisi belki de ilki kuşkusuz Walter Tavares. Partizan karşısında basketbolun maalesef önüne geçen olayların yaşandığı 2. maçın ardından takımı Real Madrid 2-0 geri düşmüş ve süpürülme tehlikesi ile karşı karşıya gelmişti. Ama Yeşilburun Adalı uzun Lessort’un cezalı olmasını da fırsat bilerek bir kez daha ne kadar dominant bir pivot olduğunu kanıtladı ve 36 dakika sahada kaldığı mücadelede 11-14 ikilik, 4-5 s.atış isabetleriyle 26 sayı üretirken istatistiklerine 11 ribaund, 3 asist, 3 blok da eklediği ve tam 41 verimlilik puanına ulaşarak en değerli oyuncu ödülünün sahibi oldu.

EN İYİ BEŞ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Walter Tavares (Real Madrid): 26 sayı (11-14 ikilik), 3 ribaund, 3 blok, 41 verimlilik
  • Kostas Sloukas (Olympiakos): 25 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 34 verimlilik
  • Mario Hezonja (Real Madrid): 12 sayı, 14 ribaund, 3 ribaund, 22 verimlilik
  • Jan Vesely (FC Barcelona): 14 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 20 verimlilik
  • Mike James (AS Monaco): 21 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 16 verimlilik

PLAY-OFF AĞACI: