2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (1.Hafta)

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (1.Hafta)

6 Ekim 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

BKT EuroCup açılış haftasının programını geride bıraktık.

Türk Telekom’un Romanya’da kaybetmesi ile üzüldüğümüz, kapanışı Beşiktaş Emlakjet’in İspanya deplasmanında elde ettiğ galibiyet ile moralli yaptığımız zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Uzun yıllar sonra bu kadar yüksek seviyede bir turnuvada ülkemizi temsil eden Beşiktaş Emlakjet, sezona ses getiren bir galibiyetle başladı. Egehan ve Mitchell’dan faydalanamayan, Needham’ı da neredeyse maçın başında sakatlığa kurban veren koç Alimpijevic’in ortaya müthiş bir karakter koydular. 40 dakika boyunca özellikle yerli oyuncularımızın müthiş enerjisi sayesinde maçtan hiç kopmadık ve maçın sonunu da bizden daha tecrübeli olan artı ev sahibi avantajı olan rakibe göre daha iy oynayarak 62-63’lük skorla kazandık. Gerçekten tüm oyuncuları yürekten tebrik ediyorum sergiledikleri nefis performans için.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezon Almanya ve BCL’yi kasıp kavuran, tüm MVP ödüllerini toplayan TJ Shorts, aynı performansına bu kez Paris Basketball forması ile EuroCup sahnesinde devam ediyor! Makedon milli takımında da forma giyen ele avuca sığmayan oyun kurucu, ilk kez çıktığı EuroCup sahnesinde takımına hücumda liderlik ederek 105-78’lik galibiyeti getiren isim oldu. 23 dakika sahada kalan Shorts, 0-2 üçlük, 8-11 ikilik, 4-4 s.atış isabetleriyel 20 sayı üretirken, istatistiklerine 9 asist, 3 top çalma ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak 30 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu müthiş performansından dolayı alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz!

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • T.J. Shorts (Paris Basketball): 20 sayı, 9 asist, 3 t.çalma, 30 verimlilik puanı
  • Jaylen Hoard (Hapoel Tel Aviv): 18 sayı, 8 ribaund, 27 verimlilik puanı
  • Xavier Munford (Hapoel Tel Aviv): 21 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik puanı
  • Donte Grantham (London Lions): 23 sayı, 7 ribaund, 25 verimlilik puanı
  • Hugo Benitez (Bourg): 19 sayı, 5 asist, 3 t.çalma, 25 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: