2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (11.Hafta)

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (11.Hafta)

14 Aralık 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

BKT EuroCup 11. haftanın programını geride bıraktık.

Türk Telekom ile keyiflendiğimiz, Beşiktaş Emlakjet ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezona play-off parolası ile hazırlanan ve iddialı bir kadro kurmaya çalışan Hamburg Towers şuana kadar büyük bir hayal kırıklığı yaşatmıştı taraftarlarına. Alman ekibi 10 maçın ardından hanesine sadece 1 galibiyet yazdırabilmişti! Ama bu hafta sezonun flaş takımlarından biri olan London Lions’u hem de deplasmanda 81-83’lük skorla büyük bir sürprize imza attılar ve play-off yarışında pes etmediklerini gösterdiler. Biz de koç Barloschky ve öğrencilerini sezon boyu sergilediklerinin aksine etkili savunma performansı sayesinde aldıkları bu önemli deplasman galibiyeti için alkışlarla kutluyor, onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Ukrayna temsilcisi Prometey bu sezon da EuroCup’a değer ve renk katan ekiplerden birisi kuşkusuz. Koç Ginzburg’un yıllardır hem Çekya milli takımında hem de burada en yüksek verimde kullandığı, en güvendiği isimlerden birisi de Ondrej Balvin. Çek uzun bu hafta da temsilcimiz Beşiktaş’ın çember altındaki zaaflarını net olarak ortaya çıkaracak bir performans sergiledi. 23 dakika sahada kalan dev pivot, 17 sayı (5-7 ikilik, 7-9 s.atış), 9 ribaund, 3 asist, 2 blok ile galibiyetin başmimarı oldu ve 28 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu bu başarılı performansı için alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Ondrej Balvin (Prometey): 17 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 28 verimlilik puanı
  • Juan Nunez (Ratiopharm Ulm): 17 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik puanı
  • Steven Enoch (Türk Telekom): 15 sayı, 10 ribaund, 3 blok, 23 verimlilik puanı
  • Andrija Stipanovic (Cluj Napoca): 19 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 22 verimlilik puanı
  • Tai Odiase (Prometey): 16 sayı, 10 ribaund, 22 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: