2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (16.Hafta)

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (16.Hafta)

26 Ocak 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

BKT EuroCup 16. hafta programını geride bıraktık.

Türk Telekom ile keyiflendiğimiz, Beşiktaş Emlakjet ile canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

EuroCup sahnesinde 2. sezonunu geçiren London Lions, doğru yatırım ve doğru yönetimle kısa sürede nasıl başarılı olacağını göstermiş bir kulüp kuşkusuz. Bu hafta da 2. sıra yarışındaki en önemli rakibi Hapoel Tel Aviv’in kaybettiği bir ortamda konuk ettiği grubun iddialı ve güçlü takımlarından biri olan temsilcimiz Beşiktaş’ı 93-72 gibi bir skorla geçerek ne kadar iyi bir takım olduklarını tekrar kanıtladılar. Hapoel ile galibiyet sayısını eşitlemiş durumdalar son 2 maça girilirken ve biliyorsunuz Paris liderliği garantiledi, ikinci olan takım da onunla beraber play-off oynamadan direkt çeyrek final bileti kapacak. Biz de Lions’ı güçlü rakibi karşısında aldığı bu dominant galibiyetten dolayı kutluyor, alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Temsilcimiz Türk Telekom‘un play-off’a kalma mücadelesi verdiği maçta Tyrone Wallace, konuk Lietkabelis karşısında alınan 88-73’lük kritik galibiyette iki kariyer rekoruna ulaştı ve bu performansıyla da haftanın MVP’si ödülünü kazandı.

Wallace 31 sayı ve 39 verimlilik puanı ile kariyerinin en yüksek rakamlarına ulaştı. Bu Wallace’ın 13. haftada kazandığı ilk MVP ödülünün ardından ikinci MVP ödülü ve ilginçtir ki o gece de aynı rakamlara sahipti: 31 sayı ve 39 verimlilik puanı… Lietkabelis karşısında Wallace 10 iki sayılık atıştan 8’ini, 6 üçlükten 3’ünü ve 7 serbest atıştan 6’sını isabetle tamamladı. Ayrıca 7 ribaund aldı, 3 asist yaptı, 2 top çaldı ve 7 faul alarak son 4 hafta içerisinde ikinci kez MVP ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Tyrone Wallace (Türk Telekom): 31 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 39 vp
  • Jaka Blazic (Cedevita Olimpija): 24 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 31 vp
  • Ronald March (Prometey): 27 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 29 vp
  • Matt Morgan (London Lions): 20 sayı, 4 asist, 25 vp
  • Tre’Shawn Thurman (BC Wolves): 14 sayı, 8 ribaund, 4 asist, 25 vp

PUAN DURUMU: