2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (3.Hafta)

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (3.Hafta)

20 Ekim 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

BKT EuroCup 3. haftanın programını geride bıraktık.

Beşiktaş Emlakjet ile İstanbul’da güldüğümüz, Türk Telekom ile Yunanistan’dan üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon ilk kez bu turnuvada yer alan ve play-off bileti kapan İngiliz ekibi London Lions, ikinci sezonunda da seviyeyi aynı yerde tutmaya kararlı. Sezona fırtına gibi başlayan Lions, bu hafta da geçen sezonun yarı finalisti, güçlü Ukrayna temsilcisi Promtey’i deplasmanda, Letonya’da 87-99 gibi farklı bir skorla devirmeyi başardı. Rakibin sevdiği ve istediği tempoda oynamasına rağmen onlardan daha verimli hücum eden koç Bozic’in öğrencilerini biz de bu kritik deplasman galibiyetleri için alkışlarla kutluyor ve onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezon Caboclo’yu Avrupa piyasasına tekrar hatırlatan ve ondan en yüksek verimi alan koç Gavel yönetimindeki Ratiopharm Ulm, bu sezon da 23 yaşındaki Trevion Williams‘ı sahneye çıkardı! Atletik uzunun ne kadar değerli bir parça olduğunu Gran Canaria deplasmında, yokluğunda çok daha iyi anlamıştık. Atletik uzun formasına döndüğü bu haftaki Lietkabelis maçında takımının 99-74 gibi net bir skorla kazanmasına liderlik etmişti. Oyunun iki alanında da enerjisiyle ve çok yönlü performansı ile fark yaratan Williams, 25 dakika sahada kalırken 2-3 üçlük, 4-5 ikilik, 1-1 s.atış isabetleriyle 15 sayı üretirken, istatistiklerine sadece 1 top kaybı ile 11 ribaund, 4 asist, 2 top çalma eklemiş ve tam 31 verimlilik puanına ulaşmıştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Trevion Williams (Ratiopharm Ulm): 15 sayı, 11 ribaund, 4 asist, 31 verimlilik puanı
  • Vladimir Brodziansky (Joventut Badalona): 22 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 31 verimlilik puanı
  • Donte Grantham (London Lions): 17 sayı, 11 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik puanı
  • Matt Morgan (London Lions): 21 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 28 verimlilik puanı
  • Bryce Brown (Bourg): 25 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 28 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: