2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (4.Hafta)

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (4.Hafta)

26 Ekim 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

BKT EuroCup 4. haftanın programını geride bıraktık.

Hem Beşiktaş Emlakjet hem de Türk Telekom ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon EuroCup sahnesinde ilk kez boy gösteren Litvanya temsilcisi BC Wolves, sezona tam olarak istediği gibi başlayamadı ama kolay lokma olmadığını ve rakipler için artık zor deplasmanlardan biri olacağını bu hafta tekrar göstermiş oldu! Haftaya namağlup giren ve savunması ile rakiplere korku salmış olan temsilcimiz Beşiktaş karşısında Zagars ve Taylor gibi 2 önemli yıldızından yoksun olmasına rağmen son nefese kadar direnip 90-88’lik skorla kazanmaları kesinlikle alkışları haketti. Biz de koç Kemzura ve öğrencilerini ligin en iyi savunma takımına karşı tam 90 sayı bularak kazandıkları bu kritik galibiyet için kutluyor, onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Litvanya ekibi bu hafta Beşiktaş’ın namağlup ünvanına son verirken tam 90 sayı üretip aynı zamanda sezonun kendi adlarına önemli hücum performanslarından birine imza atmışlardı. Sezonun ilk 3 maçında rakiplerinin 70 sayı bile üretmesine izin vermeyen Beşiktaş karşısında sergiledikleri bu etkili performansın temel faktörü ise takımın Oostende’den transfer ettiği, EuroCup’da ilk sezonunu geçiren çaylak forveti Tre’Shawn Thurman’dan başkası değildi. Amerikalı forvet 32 dakika sahada kaldığı maçta 4-6 üçlük, 8-9 ikilik, 3-6 s.atış isabetleriyle tam 31 sayı üretirken istatistiklerine 7 ribaaund da ekledi ve 37 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın MVP’si seçildi.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Tre’Shawn Thurman (BC Wolves): 31 sayı, 7 ribaund, 37 verimlilik puanı
  • Georginho De Paula (Ratiopharm Ulm): 24 sayı, 10 ribaund, 5 asist, 36 verimlilik puanı
  • Marco Spissu (Venezia): 24 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 31 verimlilik puanı
  • Braian Angola (Hapoel Tel Aviv): 18 sayı, 11 ribaund, 4 asist, 30 verimlilik puanı
  • Xavier Munford (Hapoel Tel Aviv): 22 sayı, 3 asist, 29 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: