2023-24 BKT EuroCup Sezonun En İyi Beşi Açıklandı!

2023-24 BKT EuroCup Sezonun En İyi Beşi Açıklandı!

9 Nisan 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

2024 BKT EuroCup Finalleri için geri sayım devam ediyor. Ancak bir şampiyon taçlandırılmadan önce durup 2023-24 sezonunda öne çıkan oyuncuları selamlamak yerinde olacaktır. Taraftarların, medyanın, baş antrenörlerin ve takım kaptanlarının oylarıyla All-EuroCup Birinci Takımına seçilen beş oyuncunun hepsi de takımlarını BKT EuroCup Playofflarına taşıyan ve ilk kez bu ödülle onurlandırılan oyuncular.

T.J. Shorts, Paris Basketball

Çok az EuroCup oyuncusu T.J. Shorts’un elde ettiği takım ve bireysel başarıya sahip olmuştur. Turnuvadaki ilk sezonunda Shorts, 2023-24 EuroCup’ta asist (7.5 apg.), iki sayılık atış (5.9) ve verimlilik puanı (23.4) kategorilerinde lider olurken, sayı krallığında (18.0 ppg.) ikinci ve top çalmada (2.0 spg.) dördüncü sırada yer alıyor. 1, 10 ve 12. haftaların, çeyrek finallerin ve yarı finallerin MVP’si oldu. Shorts bu sezon beş sayı-ve-asist double-double’ı kaydetti. Paris’i rekor sayılara taşıyor ve EuroCup Finallerine 20-1’lik bir dereceyle giriyor. Paris maç başına 98.4 sayı ve 116.0 verimlilik puanı ortalamasına sahip ve bunların her biri yeni yarışma rekorları olma yolunda ilerliyor. Eşi benzeri olmayan bir sezon geçiren Shorts’a tebrikler!

Trevion Williams, ratiopharm Ulm

Trevion Williams ilk EuroCup sezonunda kendisini turnuvanın en iyi pivotları arasında gösterdi. Maç başına aldığı 10.8 ribaundla EuroCup’ta toplam ribaundlarda lider oldu. Sadece 18 maçta 12 double-double yaparak Vladimir Golubovic (2013-14) ile birlikte EuroCup’ta bir sezonda en çok double-double yapan oyuncu oldu. Williams ayrıca sayı (14.8 ppg.) ve asist (4.3 apg.) kategorilerinde de ilk 20’de yer aldı ve son kategoride tüm pivotların lideri oldu. Bu da Williams’ın verimlilik puanı ortalamasında 22.1 ile turnuvada ikinci sırada yer almasını sağladı. Ayrıca 31 verimlilik puanı ile 3. haftaca eş-MVP ödülünü kazandı. Williams bu sezon oynadığı 18 maçın 12’sinde 20 ya da daha fazla verimlilik puanı elde etti.

Gabe Olaseni, London Lions

Gabe Olaseni Londra’nın EuroCup’ta yarı finale yükselmesine yardımcı oldu ve böylece bir İngiliz basketbol takımının Avrupa turnuvalarındaki en büyük başarısını elde etti. Olaseni 20.1 verimlilik puanı ortalamasıyla turnuvada beşinci sırada yer aldı. Ayrıca sayı (15.5) ve ribaund (7.4) ortalamalarında da ilk 10’da yer aldı. Olaseni Londra’nın en güvenilir oyuncusuydu; çıktığı 21 maçın 19’unda çift haneli sayılarda skor üretti! Bu sezon Lions adına beş kez de double-double yaptı. Olaseni serbest atış denemelerinde (maç başına 5.4) dördüncü sırada yer aldı ve denemelerinin yüzde 78.9’unu sayıya çevirdi; maç başına iki sayılık atışlarda (5.6) ikinci sırada yer aldı ve bu alanda da iyi bir yüzde yakaladı (yüzde 64.1 2FG).

Isiaha Mike, Mincidelice JL Bourg en Bresse

Süper yıldızların olmadığı bir takımda Isiaha Mike tüm sezon boyunca Bourg’un en istikrarlı ve güvenilir oyuncusu oldu ve takımı B Grubu’nu birinci sırada bitirerek EuroCup Finallerine taşıdı. Mike, takımın en başarılı EuroCup sezonunda Bourg’a maç başına verimlilik puanı (14.0) ve sayı (12.8) liderliği yaptı. Ayrıca Bourg’un ortalama ribaund (4.2 rpg.) ve top çalma (1.6 spg.) liderleri arasındaydı ve sonuncusunda genel sıralamada 10. sırada yer aldı. Mike, takımı ona ihtiyaç duyduğunda öne çıktı ve playofflarda daha iyi rakamlar kaydetti. Mike çeyrek final ve yarı finallerde sayılarını 15.5 sayı, 6.3 ribaund ve 21.3 verimlilik puanına yükseltti. Şimdi de Bourg’dan All-EuroCup’a seçilen ilk oyuncu oldu.

Matt Morgan, London Lions

Matt Morgan ilk EuroCup sezonunda skorer oyunuyla göz doldurdu. Maç başına 16.5 sayı ile EuroCup’ta sayı krallığında beşinci sırada yer aldı. Morgan forma giydiği 22 maçın dokuzunda en az 20 sayı kaydetti. Bir skorerden daha fazlası olduğunu da kanıtlayan Morgan, verimlilik puanı (18.0) ve asist (3.9) ortalamalarında takımının ilk üçü arasında yer aldı. Morgan turnuvadaki sadece ikinci maçında 30 verimlilik puanı ile haftanın MVP’si ödülünü kazandı. Morgan bu sezon birden fazla kez haftanın En Değerli Oyuncusu ödülünü kazanan üç oyuncudan biri oldu: Morgan bu onuru 10. haftada T.J. Shorts ile paylaşmıştı.