2023-24 BKT EuroCup Yükselen Yıldız Ödülünün Sahibi Risacher Oldu

2023-24 BKT EuroCup Yükselen Yıldız Ödülünün Sahibi Risacher Oldu

5 Nisan 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

JL Bourg‘un Fransız forveti Zaccharie Risacher, 2023-24 sezonu BKT EuroCup Yükselen Yıldızı ödülünün sahibi oldu.

Yarışmada olağanüstü genç yeteneklerin yer aldığı bir yılda Risacher, organizasyonda görev alan baş antrenörler tarafından bu sezonun Yükselen Yıldızı olarak seçildi. EuroCup Yükselen Yıldız Ödülü, sezon başlamadan önceki yazın 1 Temmuz’unda 22 yaşından küçük olan ve turnuvanın en göze çarpan oyuncusuna veriliyor.

8 Nisan’da 19 yaşına basacak olan Risacher, EuroCup Yükselen Yıldız ödülünü kazanan en genç ikinci oyuncu oldu. Cedevita Zagreb’den Dzanan Musa, 2017-18 Yükselen Yıldız seçildiğinde Risacher’den tam bir ay daha gençti. Paris Basketball’dan Nadir Hifi bu sezonki oylamada ikinci, ratiopharm Ulm’den Juan Nunez ise üçüncü oldu.

Risacher, Bourg’un kulüp tarihinde ilk kez EuroCup Finallerine ulaşmasına yardımcı oldu ve maç başına 24 dakikadan az bir sürede 11.7 sayı, 3.4 ribaund ve 10.0 vp ortalamaları yakaladı. Normal sezonda tüm EuroCup oyuncularına üç sayı yüzdesinde liderlik eden Risacher, 57 şutunun 32’sini (yüzde 56.1) saha içinden isabetle tamamladı.

Risacher sezon boyunca dört kez 20 ya da daha fazla sayı attı ve 22. haftada 7bet-Lietkabelis Panevezys karşısında sezonun en yüksek 22 sayısına ulaştı. Boyu, çabukluğu ve atletizmiyle Bourg’un x-faktörü haline gelen Risacher, takımının B Grubunu 14-4’lük dereceyle birinci bitirmesine ve Prometey Slobozhanske ile Beşiktaş Emlakjet İstanbul’u eleyerek finallere yükselmesine yardımcı oldu.

İspanya’nın Malaga kentinde doğan Risacher’in babası Stephane da Unicaja Malaga, Olympiacos Piraeus ve PSG Racing ile yerel şampiyonluklar kazanmış ve Sydney 2000’de Fransa ile Olimpiyatlarda gümüş madalya almış profesyonel bir basketbolcuydu.

Genç Risacher, LDLC ASVEL’de yetişti ve Turkish Airlines EuroLeague’deki ilk maçına 2021-22 sezonunda bu takımla çıktı. ASVEL ile Fransa Ligi ve Fransa Liderler Kupası’nı kazanan Risacher, bu sezon Bourg ile EuroCup’taki ilk maçına çıktı.

Risacher, EuroCup Yükselen Yıldız ödülünü kazanan ilk Fransız oyuncu oldu. Olek Balcerowski ve Bojan Dubljevic iki kez EuroCup Yükselen Yıldız ödülünün sahibi oldular. Dubljevic bu ödülü 2013 ve 2014 yıllarında Valencia ile aldı. Balcerowski ise 2022 ve 2023 yıllarında aldı.