2023-24 Euroleague Fantasy Seçimleri (33. Hafta)

2023-24 Euroleague Fantasy Seçimleri (33. Hafta)

4 Nisan 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 2023-24 sezonu 33. hafta programı 4 Nisan Perşembe günü oynanacak maçlarla başlıyor.

Bu hafta öncesi de her zaman olduğu gibi sizinle Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. 

Önce yolları ayırdığımız isimlere bir bakalım:

  • Sarunas Jasikevicius (Fenerbahçe Beko)
  • Mario Hezonja (Real Madrid)
  • Elijah Bryant (Anadolu Efes)
  • Mathias Lessort (Panathinaikos)

Şimdi de takıma eklediğimiz isimlere bakalım:

  • Sasa Obradovic (AS Monaco): Fransız ekibi ilk 4 sıra hatta ilk 2 sıra konusunda iddiasını sürdürebilmek adına son 2 maçını kazanmak istiyor elbette. Ellerindeki kaliteli kadroyla bunu yapabilecek güçteler. Bu haftaki rakipleri Zalgiris’in halen az da olsa play-in şansı var. Ama Monaco’nun kalite farkıyla bir galibiyet daha almasını bekliyorum evinde, tıpkı son 5 maçtan 4 taensinde olduğu gibi.
  • Josh Nebo (Maccabi Tel Aviv): Nebo bu sezon en fazla gelişim gösteren oyunculardan birisi oldu Euroleague’de. Artık istikrarlı bir şekilde 15-8 yapabilen bir pivot haline geldi. Poziyonların çoğunu smaçla bitiriyor olması da verimliliğini arttırıyor. Nitekim son 4 maçlarında ortalama 27 vp kazandırmıştı onu takımında tutanlara. Bu hafta da atletizim anlamında Barça uzunlarına üstünlük kurarak bize en az 20 puan getirmesini bekliyorum.
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): Amerikalı forvet geçen hafta konuk ettikleri Alba karşısında tam 50 sayı atarak Euroleague rekorunu kırmıştı! Elbette bu çok çok özel bir performanstı, bırakın tekrarını beklemek yakın bir performansı beklemek bile hayalcilik olur. Ama yine de Efes’in yüksek temposu ve yumuşak savunması karşısında etkili bir maç çıkaracağını, bize 20-25 puan getirebileceğini tahmin ediyorum.
  • Alpha Diallo (AS Monaco): Diallo sezon boyunca istikrarı sağlayamamış olsa da son maçlarda çıkışa geçmiş bir forvet. Son maçlarında ikisinde onu takımda tutanlara 19 ve 28.6 vp kazandırmıştı. Bu hafta da Zalgiris karşısında çok yönlü performansı, skor ve ribaund departmanlarında etkili olarak bize en az 15 puan getirebileceğini düşünüyorum.

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde: