2023-24 Euroleague Mart Ayının MVP’si Baldwin Oldu

2023-24 Euroleague Mart Ayının MVP’si Baldwin Oldu

1 Nisan 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Maccabi Tel Aviv‘e mükemmel bir Mart ayı yaşatan 28 yaşındaki Amerikalı guard Wade Baldwin, bu performansıyla Turkish Airlines Euroleague‘de Mart ayının MVP’si seçildi.

Baldwin’in Maccabi’nin 5-0’lık serisi boyunca sergilediği mükemmel oyun, onun Euroleague tarafından Mart ayının MVP’si seçilmesini sağladı. Turkish Airlines EuroLeague’in en formda takımı Maccabi Tel Aviv’in kalbi Wade Baldwin, İsrail şampiyonunun Mart ayını beş kritik hafta boyunca turnuvadaki tek namağlup takım olarak tamamlamasında büyük rol oynadı. Baldwin’in liderliğinde Maccabi, Mart ayının başında play-off umutları konusunda soru işaretleri olan 10. sırada bir takımken, şimdi ilk altıya girme ve play-off’lara doğrudan katılma şansı olan yedinci sıraya yükseldi. Baldwin’in play-off yarışının en kızıştığı dönemde hiçbir EuroLeague takımının yakalayamadığı 5-0’lık seri boyunca sergilediği muhteşem oyun, onu Mart ayının MVP’si yaptı.

Baldwin Mart ayı boyunca verimlilik puanı ortalamasında lig ikincisi (23.2) ve sayı krallığında (18.4) beşinci sırada yer aldı. Ayrıca 4.6 asist, 4.0 ribaund ve 1.4 top çalma ortalamalarıyla oynadı. Baldwin, Maccabi’nin Mart ayında oynadığı beş maçın üçünde takımının skor lideri olurken bir diğerinde de ikinci sırada yer aldı. 1.93 metre boyundaki guard ayrıca iki kez ribaundlarda takım ikincisi oldu. Baldwin’in parladığı an, 30. hafrada 46 verimlilik puanı ile son üç sezonda ligdeki herhangi bir oyuncunun en yüksek verimlilik puanına ulaştığı an oldu.