2023-24 Euroleague Ocak Ayı MVP’si Musa Oldu!

2023-24 Euroleague Ocak Ayı MVP’si Musa Oldu!

5 Şubat 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines EuroLeague‘de Doncic’den sonra ayın MVP’si seçilen en genç oyuncu 24 yıl, 8 ay ve 29 günlükken Ocak ayının MVP’si ödülünü alan Dzanan Musa oldu.

Kasım ayında Facundo Campazzo ve Aralık ayında Mario Hezonja’nın ardından Bosnalı süperstarın bu ay ödülü almasıyla tarihte ilk kez bu ödülü üst üste aynı takımdan üç oyuncu kazanmış oldu. Resmi basın açıklamasına göre, geçtiğimiz ay EuroLeague oyuncuları arasında hem maç başına 19.9 sayı ile skor hem de 22.1 ile ortalama performans endeksi derecelendirmesinde ikinci sırada yer alarak bunu başardı.

Eski Brooklyn Nets ve Anadolu Efes oyuncusu ayrıca Ocak ayındaki yedi maçın tamamında her istatistikte çift haneli sayılara ulaştı ve özellikle 5 Ocak’ta eski takımına karşı tarihi bir performans göstererek Real Madrid’i dört uzatmada 40 sayıyla kulüp rekoruna taşıdı.

Real Madrid‘deki ikinci sezonunda maç başına 13.6 sayı, 2.6 ribaund ve 2.5 asist ortalamaları yakalayan 24 yaşındaki oyuncu, gelişimini sürdürerek EuroLeague’in en önemli oyuncularından biri olduğunu kanıtladı. İspanya’nın başkentindeki ilk sezonunda Kaunas’ta şampiyonluğa da uzanmıştı.