2023-24 Euroleague Sezonu: İzlenmesi Gereken 10 Çaylak İsim

2023-24 Euroleague Sezonu: İzlenmesi Gereken 10 Çaylak İsim

30 Eylül 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines EuroLeague taraftarları için önümüzdeki sezon ekranlarımızda olacak pek çok yeni yüz var. Kemba Walker, Juancho Hernangomez ve PJ Dozier gibi bazı isimler daha önce uzun uzadıya tartışıldı, bazıları ise geçen sezon BKT EuroCup’ta yeteneklerini gösterdi ve bir üst seviyeye çıkmaya hazırlanıyor.

2023-24 EuroLeague sezonunda takip etmek için radarın altındaki isimleri arayanlar, şanslısınız! İşte gelecek sezon izlenmesi gereken en iyi 10 çaylak.

10. John Egbunu, LDLC ASVEL Villeurbanne

Youssoupha Fall son birkaç yıldır ASVEL’in vazgeçilmez pivotu olarak kendini kanıtlamış olsa da, artık Egbunu ile – kelimenin tam anlamıyla – güçlü bir rekabet olacak aralarında. Nijeryalı uzun 2022-23 sezonunda Türkiye Ligi’nde Gaziantep formasıyla 25 maçta 11.5 sayı, 7.6 ribaund ve 1.3 blok ortalamaları tutturarak göz doldurdu ve önümüzdeki sezonki ana görevi ASVEL’in boyalı alanını korumaya yardımcı olmak olacak.

9. Devontae Cacok, Virtus Bologna

Virtus’un bu yaz kadrosuna kattığı üçüncü isim olan Cacok, EuroLeague’de ses getirme potansiyeline sahip oyunculardan biri. Geçtiğimiz sezon CSKA Moskova formasıyla Avrupa’daki ilk yılında 9.6 sayı ve 5.6 ribaund ortalamalarıyla oynayan Amerikalı uzun forvet, Virtus’la EuroLeague macerasına başlarken bu deneyimini geliştirmek isteyecektir.

8. Kassius Robertson, Valencia

Geçen sezon Obradoiro’da maç başına 17.4 sayıyla İspanya Ligi’nin sayı kralı olan Robertson şimdi Valencia formasıyla EuroLeague’de oynama şansı yakaladı. Chris Jones, Jared Harper ve Josep Puerto gibi isimlerle dakikalar için rekabet edecek olsa da baş antrenör Alex Mumbru, Robertson’ın yedek kulübesinden düzenli bir skor patlaması sağlamasını umacak.

7. Brady Manek, Zalgiris Kaunas

Son zamanlarda Zalgiris Amerikalı oyuncularla anlaştığında işler iyi gitme eğiliminde oldu. Manek ise ilk Avrupa basketbolu deneyimini geçen sezon temsilcimiz Tofaş’ta yaşadı ve 13 maçta 15.4 sayı, 5.9 ribaund, 1.6 asist ortalamalarıyla oynadı. Bir kez daha playofflara kalmayı uman bir Zalgiris takımı için Manek’in EuroLeague’in en iyi çaylaklarından biri olarak ortaya çıkması gerekecek.

6. Terry Tarpey, AS Monaco

Monaco’nun kadrosunda bu kadar çok skorer varken, Tarpey gibi savunma odaklı oyuncular son derece önemli olacak. Fransız oyuncu son birkaç yıldır Avrupa’da guard pozisyonundaki en iyi savunmacılardan biri olarak kendini kanıtladı, bu yüzden onun oyunu Monaco’nun sezon sonunda çizgiyi geçmesine yardımcı olabilir. Playoff zamanı geldiğinde Tarpey’e göz kulak olun.

5. Marko Simonovic, Kızıl Yıldız

NBA’e gittikten iki yıl sonra Simonovic Sırbistan’a geri döndü. Mega Basket’le 2020-21 sezonunda parladıktan sonra kıtanın en parlak potansiyellerinden biri olan 23 yaşındaki pivot, herkese yeteneğini bir kez daha hatırlatma şansına sahip. Zvezda taraftarları Simonovic’in EuroLeague’e bir ördeğin suya alışması gibi kolaylıkla alışmasını umacak.

4. Nikos Rogkavopoulos, Baskonia Vitoria-Gasteiz

Yunanistan milli takımının da artık bir üyesi olan Rogkavopoulos, kısa sürede Buesa Arena’da taraftarların favorisi haline gelebilir. Henüz 22 yaşında olan forvet, geçtiğimiz yaz ülkesi Yunanistan’dan ayrılarak BSL ekiplerinden Merkezefendi’ye katıldı ve burada 28 Türkiye Ligi maçında 15.5 sayı, 6.3 ribaund, 1.9 asist ve 1.1 top çalma ortalamalarıyla oynadı. Daha önce 2021-22 sezonunda Promitheas Patras ile BKT EuroCup’ta yer alan oyuncu, şimdi EuroLeague’e adım atacak.

3. Antonius Cleveland, Maccabi Tel Aviv

EuroLeague’de çift yönlü oyuncular çok önemli ve Cleveland da sahanın her iki tarafında da büyük bir etki yaratabileceğini gösterdi. Adelaide 36ers formasıyla Avustralya Ligi’nde 28 maçta 15.8 sayı ve 1.9 top çalma ortalamalarıyla oynadıktan sonra Hapoel Eilat formasıyla İsrail Ligi’nde 11 maçta 17.6 sayı ve 1.8 top çalma ortalamaları yakaladı. Bakalım EuroLeague’de Maccabi için de benzer bir etki yaratabilecek mi?

2. Dario Brizuela, FC Barcelona

“Bask Mambası” lakabını almasının bir sebebi var. Brizuela İspanya’da skorerliğiyle ünlendi ve önümüzdeki EuroLeague sezonunda Barca’nın yedek kulübesinden gelerek rakiplere çok fazla zarar verme potansiyeline sahip. Unicaja Malaga’da geçirdiği ve ilk 2 yılında EuroCup’da mücadele ettiği dört yılın ardından, şimdi yeteneklerini Avrupa’nın zirvesinde yer alan turnuvaya taşıyor.

1. Sylvain Francisco, FC Bayern Munich

Hızlı basketbolu seven herkes önümüzdeki sezon Francisco’yu izlemekten keyif alacak. Geçtiğimiz sezon Peristeri’de EuroLeague efsanesi Vassilis Spanoulis’in öğrencisi olan ve Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı dokuz maçta 16.2 sayı ve 5.8 asist ortalamaları yakalayan Fransız oyuncu, iki kez EuroLeague şampiyonu olan baş antrenör Pablo Laso yönetiminde oyununu bir üst seviyeye taşımaya çalışacak.