2023-24 FIBA Europe Cup Haftanın Panoraması ve Ödüller (2. Etap – 2. Hafta)

2023-24 FIBA Europe Cup Haftanın Panoraması ve Ödüller (2. Etap – 2. Hafta)

15 Aralık 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Europe Cup 2. etapta 2. haftanın programını geride bıraktık.

Bahçeşehir ile keyiflendiğimiz, Manisa ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

N grubunda ilk maçını kaybeden Leiden, ikinci maçında önemli bir deplasman galibiyetine imza attı. Hollanda ekibi İtalya’da konuk olduğu, Chemnitz ile beraber grubun favorilerinden biri olarak kabul edilen Varese’yi nefes nefese geçen bir mücadelenin ardından 79-82’lik skorla devirmeyi başardı. Tajion Jones’un skorer oyunuyla gelen bu galibiyet sonrası grupta ilk 2 sıra yarışında biz de varız dediler. Aldıkları bu kritik deplasman galibiyeti sonrası biz de onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Polonya Ligi her zaman genç ve potansiyelli Amerikalı guardların doğuş yeri olmuştu. Legia Warszawa forması ile izlediğimiz Christian Vital‘in de adını önümüzdeki sezonlarda daha önemli liglerde duyacağımızı düşünüyorum. 26 yaşındaki UConn çıkışlı oyun kurucu, profesyonel kariyerine G-League ve Kanada Ligi’nde başlamıştı. Avrupa’daki ilk sezonunu geçiriyor ve Europe Cup’ın heyecan verici skorerlerinden birisi kuşkusuz. Bu hafta da takımının Jonava karşısında 111 sayı üreterek tam 39 sayı farkla kazandığı zaferin başmimarıydı. 24 dakika sahada kalırken 34 sayı (4-9 üçlük, 9-12 ikilik, 4-4 s.atış), 4 ribaund, 3 asist, 5 top çalma ile tam 36 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla bu nefis performansından dolayı haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Christian Vital (Legia): 34 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 5 t.çalma, 36 verimlilik puanı
  • Tajion Jones (Leiden): 30 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 27 verimlilik puanı
  • Phil Scrubb (Bahçeşehir): 18 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik puanı
  • Alex Renfroe (Bilbao): 11 sayı, 6 ribaund, 8 asist, 22 verimlilik puanı
  • DeAndre Lansdowne (Chemnitz): 20 sayı, 3 ribaund, 22 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: