2023-24 FIBA Europe Cup Haftanın Panoraması ve Ödüller (2. Etap – 3. Hafta)

2023-24 FIBA Europe Cup Haftanın Panoraması ve Ödüller (2. Etap – 3. Hafta)

17 Ocak 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Europe Cup 2. etapta 3. haftanın programını geride bıraktık.

Bahçeşehir ile keyiflendiğimiz, Manisa ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Kulüpler düzeyinde son yılların yükselişe geçen ülkesi Portekiz’in temsilcilerinden FC Porto, bu turnuvada dikkat çeken sonuçlar almaya devam ediyor. Bu hafta deplasmanda olmalarına rağmen grubun ilk yarışındaki iddialı takımlarından birisi olan, kendilerinden daha iyi ligde oynayan Alman rakipleri Gottingen’i uzatmanın sonunda etkili bir hücum performansı eşliğinde, 81-87’lik skorla devirmeyi başardılar. Biz de Portekiz ekibini aldığı bu kritik deplasman galibiyeti için alkışlıyor ve onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Legia Warszawa, belki özel bir takım değil ancak kadrosunda bir isim var ki onu gelecek sezon BCL ya da EuroCup seviyesinde görmemiz sürpriz olmayacaktır diye düşünüyorum. Tahmin edeceğiniz üzere takımın yıldız skoreri Christian Vital‘den bahsediyorum. 26 yaşındaki Amerikalı guard, bu hafta da takımının Sporting karşısında elde ettiği önemli galibiyetin başmimarıydı. 32 dakika sahada kalırken 31 sayı (5-9 üçlük, 5-8 ikilik, 6-6 s.atış), 6 ribaund, 4 asist, 2 top çalma istatistikleriyle tam 32 verimlilik puanına ulaştı ve belki de daha önemli o sahadayken takımı rakibe 16 sayı farkla üstünlük kurdu! Biz de onu bu etkili performansından dolayı haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Christian Vital (Legia Warszawa): 31 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 32 vp
  • Jerry Boutsiele (Bahçeşehir Koleji): 19 sayı, 12 ribaund, 2 blok, 28 vp
  • Jaromir Bohacik (Nymburk): 19 sayı, 8 ribaund, 6 asist, 25 vp
  • Adam Smith (Bilbao): 25 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 23 vp
  • Jeffery Garrett (Niners Chemnitz): 16 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 21 vp

PUAN DURUMU: