2023-24 FIBA Europe Cup Haftanın Panoraması ve Ödüller (2. Etap – 6. Hafta)

2023-24 FIBA Europe Cup Haftanın Panoraması ve Ödüller (2. Etap – 6. Hafta)

10 Şubat 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Europe Cup 2. etapta 6. ve son haftanın programını geride bıraktık.

Bahçeşehir ile keyiflendiğimiz, Manisa ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Normal sezonun son haftasında bir çok formalite maçının yanı sıra çeyrek final biletini kapan takımların da belirlendiği mücadeleler izledik. Bunlardan belki de en önemlisinde Varese, Romanya’da konuk olduğu denk rakibi Oradea’yı etkileyici bir hücum peformansı eşliğinde 96-103’lük skorla yendi ve bu sayede de 3 galibiyete ulaşarak Chemnitz’in ardından ikincilik koltuğunu kaparak çeyrek final biletini elde etmiş oldu. Biz de İtalyan ekibinin elde etmiş olduğu bu altın değerindeki deplasman galibiyeti için onları kutluyor ve alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

FC Porto son hafta da Gottingen engelini farklı geçerken grubunu ikinci olarak tamamlayıp çeyrek final biletini kapmayı başardı. Portekiz ekibi son yıllarda yakaladığı çıkışı bu önemli başarıyla taçlandırmış oldu. Alman ekibini 82-64 gibi net bir skorla yendikleri o maçın yıldızı ise 30 yaşındaki Amerikalı forvet Tanner Omlid‘di. Sezon ortalaması 9.7 sayı olan bir oyuncu için bu maçta harikalar yarattı adeta. 29 dakika sahada kalırken 29 sayı (6-8 üçlük, 4-7 ikilik, 3-4 s.atış), 6 ribaund, 2 asist, 7 top çalma, 3 blok istatistikleriyle tam 40 verimlilik puanına ulaştı ki o sahadeyken Porto, rakibine 27 farkla üstünlük kurmuştu! Biz de onu bu parmak ıssırtan performansın ardından alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Tanner Omlid (FC Porto): 29 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 7 t.çalma, 3 blok, 40 vp
  • Olivier Hanlan (Varese): 29 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 2 t.çalma, 33 vp
  • Phil Scrubb (Bahçeşehir Koleji): 21 sayı, 2 ribaund, 8 asist, 30 vp
  • Loren Jackson (Legia Warszawa): 23 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 26 vp
  • DeAndre Lansdowne (Niners Chemnitz): 15 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 3 t.çalma, 21 vp

PUAN DURUMU: