2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi 3. Maç Günü Panoraması ve Ödüller

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi 3. Maç Günü Panoraması ve Ödüller

9 Kasım 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 3. maç günü programı tamamlandı.

Sahne alan tek temsilcimiz Darüşşafaka Lassa ile kaybederek üzüldüğümüz bir haftayı geride bıraktık. Gelin geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Turnunvanın en zorlu gruplarından birisinde, C grubundaki mücadelede Cholet, İstanbul’da formda temsilcimiz Daçka’ya konuk oldu. İlk 2 maçından birini kazanabilen Fransız ekibi burada sürpriz bir galibiyet alarak liderlik yarışına dahil olmak istiyordu. Oyuncularımız ısınırken Withers’a babasının vefat ettiği haberi gelince, tüm takımın ve koçun morali yerle bir oldu. Amerikalı oyuncu da apartopar salondan ayrılmak durumunda kaldı. Mental olarak yaşadığımız bu düşüşü özellikle ikinci yarıdaki agresif oyunuyla çok iyi değerlendiren Cholet, istediği galibiyeti 80-91 gibi net bir skorla aldı ve Riga’nın yenilmesiyle beraber Tenerife ile temsilcimizin yanında 2-1’lik derecesiyle yer alarak durumu etşilemiş oldu!

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sassari bu hafta Almanya deplasmanında denk rakiplerinden biri olan Ludwigsburg karşısında gruptaki hedeflerini etkileyecek önemli bir galibiyet aldı. İtalyan ekibine bu galibiyeti getiren isimlerin başında ise Fransız forvet Stephane Gombauld vardı. 26 yaşındaki atletik oyuncu, 28 dakika süre aldığı maçta 7-9 ikilik, 4-4 s.atış isabetleriyle 18 sayı üretirken istatistiklerine 9 ribaund, 1 asist, 5 blok ekledi ve tam 30 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın MVP’si seçildi.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Stephane Gombauld (Sassari): 18 sayı (7-9 ikilik), 9 ribaund, 5 blok, 30 verimlilik puanı
  • Marcell Pongo (Szombathely): 17 sayı, 7 ribaund, 6 asist, 24 verimlilik puanı
  • Vojtech Hruban (Cholet): 16 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 4 t.çalma, 24 verimlilik puanı
  • Chasson Randle (AEK): 18 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik puanı
  • Jaime Fernandez (Tenerife): 22 sayı, 2 ribaund, 7 asist, 4 t.çalma, 23 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: