2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi 5. Maç Günü Panoraması ve Ödüller

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi 5. Maç Günü Panoraması ve Ödüller

1 Aralık 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 5. maç günü programı tamamlandı.

Sahne alan 3 temsilcimizden Pınar Karşıyaka ile keyiflendiğimiz, Galatasaray Ekmas ve Tofaş ile kaybederek üzüldüğümüz bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Temsilcilerimizden Pınar Karşıyaka, sezona turnuvanın favorilerinden biri olarak başlamıştı. Evet son maçta Fransa’da konuk olduğu Strasbourg’a karşı mahkum bir oynayıp 15 sayı fark yiyerek beklentileri karşılayamadı ama bu hafta İzmir’deki rövanşı rakibine aynı tarifeyi uygulayarak, 87-72’lik skorla almayı başardı. Kaf-Kaf böylelikle ikili averajda durumu eşitledi ve artık 6. maçlar tamamlandığında Fransız rakibi ile puan eşitliği bulunması durumunda genel averaja bakılacak ki şuanda da 19-15 öndeyiz. Biz de İzmir ekibini bu değerli galibiyetinden dolayı kutluyor ve alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Pınar Karşıyaka‘nın çaylak pivotu Vernon Carey, fark yaratmaya devam ediyor! 22 yaşında olan solak uzun bu hafta takımının Strasbourg karşısında 15 sayı farkla kazanarak liderlik koltuğunda oturduğu zaferde de öne çıkan isimdi. 27 dakikada sahada kalırken 19 sayı (8-12 ikilik, 3-4 s.atış), 8 ribaund, 2 asist istatistikleriyle 27 verimlilik puanına ulaştı ve o sahadayken İzmir ekibi rakibine 14 farkla üstünlük kurdu. Biz de genç uzunu bu değerli istatistiklerle beraber galibiyeti getirdiği için alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz. Ekim ayının MVP’si seçilen Carey, geride bıraktığımız Kasım ayının ödülü için de en güçlü adaylardan birisi kuşkusuz!

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Vernon Carey (Pınar Karşıyaka): 19 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 blok, 27 verimlilik puanı
  • Allan Dokossi (Dijon): 13 sayı, 9 ribaund, 5 top çalma, 24 verimlilik puanı
  • DeWayne Russell (Oldenburg): 17 sayı, 7 ribaund, 6 asist, 20 verimlilik puanı
  • Levi Randolph (Hapoel Jerusalem): 17 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 20 verimlilik puanı
  • Tommaso Baldasso (Derthona Tortona): 17 sayı, 4 ribuand, 4 asist, 20 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: