2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi Güç Sıralaması -2. versiyon (Zirvede bir temsilcimiz var!)

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi Güç Sıralaması -2. versiyon (Zirvede bir temsilcimiz var!)

7 Kasım 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde sekizinci sezon heyacanı devam ediyor ve Güç Sıralaması’nı yenilemenin vakti geldi.

Takımları sadece BCL derecelerine göre değil, genel performanslarına göre sıralamaya çalıştık. Bu, yerel lig sonuçlarının da dikkate alındığı anlamına geliyor, çünkü toplamda 10 maç kazanan bir takım ile, iki BCL maçı kazanan ancak yerel liglerde sekiz maç kaybeden bir takımı aynı kefeye koyamazsınız!

İşte listenin ilk 10 sırası:

10. Hapoel Holon (İsrail)
9. Promitheas (Yunanistan)
8. Benfica (Portekiz)
7. Derthona Tortona (İtalya)
6. Darüşşafaka Lassa (Türkiye)

5. Dijon (Fransa)

BCL derecesi: 2-0
Yerel lig derecesi: 4-6

“Bir dakika, bu yerel rekor gerçekten iyi değil” diye düşünüyor olabilirsiniz. Haklısınız. Ama tam olarak da değil… Çünkü Dijon son beş maçının dördünü kazandı, Fransa Ligi’ndeki bir çift galibiyet de sezona korkunç bir başlangıç yaptıktan sonra onları uyandırdı. Ancak BCL’de 2-0’da kalan pek çok iyi takım varken, bu yerel lig derecesi, Güç Sıralamasında birkaç sıra düşmelerinin nedeni.

4. AEK (Yunanistan)

BCL derecesi: 2-0
Yerel lig derecesi: 2-3

Aynı Dijon gibi, son beş maçlarında dört galibiyet aldılar. Polonya şampiyonu King Szczecin ile arka arkaya oynayacakları maçlar, BCL’deki tüm tecrübelerini yeni gelen bir takıma karşı kullanma ve D Grubunda 4-0’a yükselerek doğrudan 16. Tura yükselme fırsatı sunuyor.

3. Hapoel Jerusalem (İsrail)

BCL derecesi: 1-0
Yerel lig derecesi: –

Geçen sezonu ikinci olarak tamamladılar ve Galatasaray EKMAS’a karşı oynadıkları ilk maç, yaz boyunca daha iyi olduklarını gösterdi ve şimdi muhtemelen Mayıs ayında kupayı almak için en güçlü adaylardan biri konumundalar. Takım kimyası çok çok iyi, sanki oyuncular Khadeen Carrington, Levi Randolph ya da Speedy Smith’in ısınmaya başladığını hissediyor ve bu güven sahada bulaşıcı hale geliyor. Yoğun bir Kasım ayı bizi bekliyor ama Jerusalem büyük işler için hazır görünüyor. Yeniden!

2. Unicaja Malaga (İspanya)

BCL derecesi: 2-0
Yerel lig derecesi: 5-3

Sürpriz yok! Unicaja herkesin düşündüğü kadar iyi, altı maçlık bir galibiyet serisi yakaladı ve bu altı galibiyetin hepsinde farklı bir oyuncu onlara liderlik etti. Kendrick Perry Badalona karşısında en iyisiydi, Will Thomas Szombathely karşısında kontrolü ele aldı, Tyson Carter Baskonia’yı yok etti, David Kravish Le Mans Sarthe Basket karşısında fark yarattı, ardından Nihad Dedovic ve Dylan Osetkowski Rio Breogan ve Monbus Obradoiro’nun işini bitirdi!

1.Pınar Karşıyaka (Türkiye)

BCL derecesi: 2-0
Yerel lig derecesi: 3-3

Pınar Karşıyaka sezona güçlü başladı ve hem BCL’de hem de Türkiye Ligi’nde aldığı beş galibiyetle rahat bir görüntü çizdi. BCL’de Ekim ayının MVP’si seçilen ve lig tarihinde bunu başarabilen en genç oyuncu olan Vernon Carey’de yeni bir uluslararası basketbol cevheri buldular ve Türkiye’de ya da Avrupa’da bir yerde bir maç kaybedene kadar Güç Sıralamasının zirvesinde kalacaklar. Bu arada, son iki galibiyetlerini Errick McCollum’un yardımı olmadan aldılar. Yani evet, burada 1 numaralar ama gelişmek için çok alanları var ve işte bu yüzden 2024 Karşıyaka kadrosunu izlerken aklınıza hep 2021 Finali geliyor. Bu kadar yetenek, bu kadar tecrübe, hepsinin başında da Ufuk Sarıca var. Kulağa umut verici geliyor.