2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi Mart Ayının MVP’si Ragland Seçildi

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi Mart Ayının MVP’si Ragland Seçildi

29 Mart 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Koç Spanoulis yönetimindeki Peristeri‘yi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde çeyrek finale taşıyan Joe Ragland, Mart ayının en değerli oyuncusu seçildi.

Şampiyonlar Ligi’nin tarihine şimdiden geçmiş olan efsane isimlerden birisi olan Joe Ragland, bir başka Ayın MVP’si ödülüyle kişisel kolleksiyonuna bir yenisini ekledi.

Peristeri, son 16 Turu’na neredeyse felaket bir 0-3’lük başlangıç yapmasına rağmen Çeyrek Finallere ulaştı ve liderleri Joe Ragland, Şampiyonlar Ligi’nde bir başka Ayın MVP’si ödülünü kazanarak çabalarının karşılığını aldı.

34 yaşındaki oyun kurucu, BCL tarihinde en çok Ayın MVP’si ödülüne sahip oyuncu olarak liderliğini sürdürüyor ve koleksiyonuna dördüncüsünü ekledi. Ragland bu ödülü Mart 2022, Ekim 2022, Ocak 2023 ve şimdi de Mart 2024’te kazandı.

Belki de tesadüfi olmayan bir şekilde, Ragland aynı zamanda kariyerinde 16 double-double ile tüm zamanların BCL lideri. Bu sayı, ikinci sırada yer alan oyunculardan altı fazla.

Birden fazla Ayın MVP’si ödülüne sahip diğer tek oyuncu ise iki ödülle (Nisan ve Aralık 2023) Levi Randolph. Randolph ve Hapoel Jerusalem, Ragland ve Peristeri’nin 16. Turda geride bıraktığı takımlardan oldu ve geçen sezonun Finalistlerini daha Çeyrek Final gelmeden elediler.

Peristeri’nin son 16’ya berbat bir başlangıç yaptığı düşünüldüğünde inanılmaz bir geri dönüştü!

Ragland’ın 2021-22 sezonunda tekrar BCL Final Four’una katılmasına artık iki adım kaldı. Hapoel Holon oyuncusu olarak o yıl İspanya’nın Bilbao kentinde düzenlenen Final Four’u dördüncü sırada tamamlamış ve aynı zamanda Yıldızlar Karması Birinci Takımında yer almıştı.