2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu 5.Maçların Panoraması ve Ödüller

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu 5.Maçların Panoraması ve Ödüller

15 Mart 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde son 16 turunun 5. haftasını geride bıraktık.

3 temsilcimizden sadece Tofaş’ın şansını son haftaya taşıyabildiği, Karşıyaka ve Galatasaray’ın elenmeleriyle üzüldüğümüz zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son 16 etabının tamamlanmasına 2 maç kala başlanan bu haftada bir çok takımın tamam mı devam mı parolasıyla sahaya çıkmasına şahit olduk. İşte o takımlardan biri olan koç Spaoulis yönetimindeki Peristeri‘ydi ve Yunan ekibi deplasmanda güçlü rakibi Hapoel Jerusalem sert bir performansı eşliğinde 61-75 gibi net bir skorla geçerek 2. galibiyetini aldı, şansını son haftaya taşımış oldu. Biz de Yunan ekibini deplasmanda sergilediği bu dominant oyun ve almış olduğu kritik galibiyet sayesinde kutluyor, haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sezona temsilcimiz Galatasaray’da başlayan ve beklentileri karşılayamayan Karadağ pasaportu da bulunan İsveç asıllı Amerikalı guard Jonas Radenbaugh, yeni transfer olduğu İspanyol ekibi UCAM Murcia‘da gerçek potansiyelini orta koydu diyebiliriz. Bu hafta konuk ettikleri AEK karşısında tam anlamıyla şov yaptı 26 yaşındaki guard. Aslında sahada fazla kalmadı, 22 dakika süre buldu ama bu sınırlı dönemde 31 sayı (2-4 üçlük, 10-11 ikilik, 5-5 s.atış), 3 ribaund, 3 asist ile müthiş bir performansa imza attı, tam 34 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Jonah Radebaugh (UCAM Murcia): 31 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 34 vp
  • Kevin Hervey (Hapoel Holon): 20 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 3 t.çalma, 26 vp
  • Sam Griesel (Telekom Bonn): 17 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 23 vp
  • Miralem Halilovic (Galatasaray Ekmas): 13 sayı, 11 ribaund, 2 t.çalma, 2 blok, 22 vp
  • Tim Abromaitis (Tenerife): 16 sayı, 7 ribaund, 22 vp

PUAN DURUMU: