2023-24 NBA Sezonu Yılın Altıncı Adamı: Naz Reid

2023-24 NBA Sezonu Yılın Altıncı Adamı: Naz Reid

25 Nisan 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Minnesota Timberwolves‘un uzunu Naz Reid Yılın Altıncı Adamı seçildi.

NBA‘e draft edilmemiş bir serbest oyuncu yani uzun bir profesyonel kariyer garantisi olmadan giren ama beş yıldır formasını başarıyla terleten 24 yaşındaki genç uzun, Sacramento Kings’ten Malik Monk’u az farkla geride bırakarak ödülü kazandı. Reid, Monk’un sırasıyla 43 birincilik ve 342 oyuna karşılık 45 birincilik oyu ve 352 toplam puan aldı.

Milwaukee Bucks’tan Bobby Portis 81 puanla üçüncü olurken, onu Los Angeles Clippers’tan Norman Powell (65) ve Atlanta Hawks’tan Bogdan Bogdanovic (40) onları takip etti.

Reid, John Havlicek Ödülü’nü kazanan üçüncü draft edilmemiş oyuncu oldu. Diğerleri New York Knicks’ten John Starks (1996-97) ve Orlando Magic’ten Darrell Armstrong (1998-99).

24 yaşındaki Reid, bu sezon Minnesota’nın 56-26’lık derecesine yardımcı olurken 13.5 sayı, 5.2 ribaund, 169 3 sayılık basket ve 3 sayılık atışlarda yüzde 41.4 isabet oranıyla kariyer rekorlarını kırdı. Bu 169 üçlük isabeti NBA tarihinde draft edilmemiş bir pivot-forvet için en yüksek sayı!

Reid TNT’ye oyuna girmeden önceki yaklaşımıyla ilgili olarak “Oyunun nasıl gittiğine dair bir his ve yön edinmem gerekiyor” dedi. “Takım arkadaşlarımla biraz şakalaşıyorum ama momentumu devam ettirmek istediğimizi hissediyorum. Oyuna geri dönmek ya da öne geçmek için gerekli zihniyete sahip olmalıyız. Bence aynı zihniyete sahip olmak ama aynı zamanda oyunu taramak ve neler olup bittiğini görmek gerekli.”

Reid Mart ayında yıldız oyuncu Karl-Anthony Towns diz sakatlığı nedeniyle kenardayken 14 maça ilk beş başladı.

Timberwolves’un bu ödülü kazanan ilk üyesi konumunda.

Minnesota koçu Chris Finch yaptığı basın açıklamasında “Yılın Altıncı Adamı seçildiği için Naz’la ne kadar gurur duysak azdır” dedi. “Bu yıl takımımıza yaptığı katkılar takımımızın başarısının en önemli nedenlerinden biriydi. Bu sezon gösterdiği gelişim ve sezon dışında oyununu geliştirmek için gösterdiği özen Naz’ın NBA’deki en iyi yedek oyuncu olmasında ana etken oldu.”