2023-24 Turkish Airlines Euroleague 12. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 12. Haftanın Panoraması ve Ödüller

7 Aralık 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de onikinci hafta programı tamamlandı.

Anadolu Efes ile sevindiğimiz, Fenerbahçe Beko ile canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon başlamadan koş Scariolo ile yollarını ayırarak koç Banchi’yi göreve getiren Virtus Bologna‘nın bu performansı sergilemesini kimse beklemiyordu. İtalyan koç Letonya milli takımında kolej takımı atmosferi ile sağladığı başarıyı aynen buraya kopyaladı diyebiliriz. Takımdan gönderilmesi planlanan Lundberg’den en yüksek verimi alırken, tecrübeli ve doymuş oyuncuları da yeniden bir hikayeye inandırdı. Nitekim bu hafta da konuk ettikleri güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan Barça’yı ikinci yarıda sadece 30 sayıda tutarak, 80-75’lik skorla devirmeyi başardılar ve ilk 4 yarışındaki yerlerini sağlamlaştırmış oldular. Biz de bu önemli galibiyetin ardından İtalyan ekibinin alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Temsilcimiz Anadolu Efes, tam 7 eksiğine rağmen konuk ettiği eski koçu Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos’u devirmeyi başardı. Bu önemli galibiyetin başmimarı ise lacivert beyazlılardaki ilk sezonunda, en iyi maçını çıkaran 26 yaşındaki Amerikalı uzun Tyrique Jones‘dan başkası değildi. Çaylak uzun, çoğu zaman karşısında Euroleague’in en sert ve fiziksel oyuncularından biri olan Lessort olmasına rağmen sahada kaldığı 31 dakikada 21 sayı (8-12 ikilik, 5-5 s.atış), 13 ribaund, 2 asist, 4 top çalma istatistikleriyle nefis bir performansa imza attı ve tam 36 verimlilik puanına ulaştı. Efes, o sahadayken Pana’ya 12 sayı farkla üstünlük kurdu! Biz de bu müthiş performansın ardından onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Tyrique Jones (Anadolu Efes): 21 sayı, 13 ribaund, 2 asist, 4 t.çalma, 36 verimlilik puanı
  • Carsen Edwards (FC Bayern Munich): 32 sayı (5-10 üçlük), 2 asist, 28 verimlilik puanı
  • Wade Baldwin (Maccabi Tel Aviv): 21 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 27 verimlilik puanı
  • James Nunnally (Partizan): 23 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik puanı
  • Maik Kotsar (Baskonia): 15 sayı, 10 ribaund, 24 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: