2023-24 Turkish Airlines Euroleague 13. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 13. Haftanın Panoraması ve Ödüller

9 Aralık 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de onüçüncü hafta programı tamamlandı.

Anadolu Efes ile sevindiğimiz, Fenerbahçe Beko ile canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Ivanovic’in göreve gelmesiyle adeta yeniden doğdu Baskonia! Evet aynı kadroyla yola devam ediyorlar ama Karadağlı koç sihirli değneği ile takımı bambaşka bir yere taşıdı diyebiliriz. Net galibiyetler almadıkları bir gerçek ama artık kazanma kültürü olan, maç sonlarını iyi oynayan bir Baskonia var karşımızda. Bu hafta da konuk ettikleri denk rakiplerden, şiddetle galibiyete ihtiyacı olan Kızıl Yıldız’ı yine son nefeste 87-85’lik skorla geçmeyi bildiler. Üst üste 3. toplamda 8. galibiyetini alan İspanyol ekibinin biz de bu başarılı performansı ardından kutluyor ve alkışlar haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Temsilcimiz Anadolu Efes, adeta sakatlıkların gelmesiyle kendisine geldi. İyice daralan rotasyonda oyuncular daha fazla süre alıyorlar ve daha fazla yoruluyorlar ama şuana kadar çok ama çok iyi idare ettikleri bir gerçek. Özellikle takım kaptanı Shane Larkin, Euroleague sampiyonluklarının geldiği sezonlarda sergilediği performanslardan kesitler sunuyor bize. Bu hafta da Berlin deplasmanında tam olarak tek kişilik bir şov izletti. 32 dakika sahada kalırken 32 sayı (5-9 üçlük, 4-5 ikilik, 9-9 s.atış), 4 ribaund, 4 asist, 3 top çalma ile tam 41 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 32 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 41 verimlilik puanı
  • Tornike Shengelia (Virtus Bologna): 27 sayı, 8 ribaund, 34 verimlilik puanı
  • Mike James (AS Monaco): 25 sayı, 8 ribaund, 4 t.çalma, 26 verimlilik puanı
  • Willy Hernangomez (FC Barcelona): 21 sayı, 9 ribaund, 26 verimlilik puanı
  • Tadas Sedekerskis (Baskonia): 18 sayı, 8 ribaund, 24 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: