2023-24 Turkish Airlines Euroleague 14. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 14. Haftanın Panoraması ve Ödüller

16 Aralık 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de ondördüncü hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe Beko ile sevindiğimiz, Anadolu Efes ile canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Evet Olimpia Milano bu sezon da eski kafalı, modern olmayan bir basketbol oynuyor genelde ama bu halen onların rakiplerin karşılaşmaktan çekindiği, sağı solu belli olmayan bir takım oldukları gerçeğini değiştirmiyor! Bu hafta da hem Mirotic hem de Lo gibi iki önemli skor opsiyonlarından yoksun olmalarına rağmen evlerinde bu sezon hiç kaybetmeyen bir takım olan Barça’yı etkili bir hücum performansı eşliğinde, tam 90 sayı üreterek devirmeyi başardılar. Biz de koç Messina’nın öğrencilerini aldıkları bu önemli deplasman galibiyetiyle beraber alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Koç Ataman yönetimindeki Panathinakos, üst üste 3 maçtır kaybediyordu ama bu hafta konuk oldukları Asvel karşısında kötü gidişata dur dediler ve Kostas Sloukas‘ın etkili liderliği eşliğinde kazanmayı bildiler. 33 yaşındaki tecrübeli Yunan oyun kurucu, hem skorer oyunu ile takımını sırtladı hem de yaptığı servislerle özellikle uzunların verimli kullanılmasını sağladı. 34 dakika sahada kalırken 18 sayı (3-7 üçlük, 1-3 ikilik, 7-8 s.atış), 5 ribaund, 12 asist istatistiklerine imza atarak tam 29 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu etkili performansı için alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Kostas Sloukas (Panathinaikos): 18 sayı, 5 ribaund, 12 asist, 29 verimlilik puanı
  • PJ Dozier (Partizan): 16 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 27 verimlilik puanı
  • Bonzie Colson (Maccabi Tel Aviv): 19 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 26 verimlilik puanı
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 23 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik puanı
  • Nicolo Melli (Olimpia Milano): 16 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: