2023-24 Turkish Airlines Euroleague 22. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 22. Haftanın Panoraması ve Ödüller

20 Ocak 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de yirmikinci hafta programı tamamlandı.

Anadolu Efes ile sevindiğimiz, Fenerbahçe Beko ile canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon kulüp tarihinde ikinci kez Euroleague sahnesinde boy gösteren ve ilk kez Final Four oynama başarısı göstern AS Monaco‘nun bu sezon da hedefleri çıtayı o seviyede tutmak. Her ne kadar son haftalarda istedikleri sonuçları alamamış olsalar da bu hafta ne kadar kaliteli ve üst düzey bir takım olduklarını tekrar hatırlattılar. Konuk ettikleri geçen sezonun şampiyonu, hali hazırda da liderlik koltuğunda oturan Real Madrid’i 98-74 gibi dominant bir skorla tam anlamıyla hezimete uğrattılar. Biz de koç Obradovic ve öğrencilerini bu görkemli galibiyet için alkışlarla kutluyor, onları haftanın takımı seçiyoruz!

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Yaz döneminde en çok ses getiren hamlelerden biriydi Nikola Milutinov‘un eski takımı Olympiakos‘a geri dönmesi. Ancak Sırp uzun sezon başında geçirdiği sakatlığın ardından ritmini bulmakta zorlandı. Son haftalarda olumlu sinyaller verdiğini görmüştük ve bu hafta Fall’un sakatlığıyla beraber koç Bartzokas’ın biraz da mecburen sürelerini ve sorumluluğunu arttırmasıyla beraber beklenen patlamayı yaptı! Dev uzun, takımının Maccabi’yi tam 17 sayı farkla ezerek yendiği maçta pota altını adeta domine etti. 32 dakika sahada kalırken 20 sayı (8-13 ikilik, 4-5 s.atış), 20 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 blok, 1 top kaybı ile tam 40 verimlilik puanına ulaştı ki o sahadayken Olympiakos’un rakibine tam 28 sayı farkla üstünlük kurduğunun da altını çizelim. Biz de onu bu nefis performansının ardından alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Nikola Milutinov (Olympiakos): 20 sayı, 20 ribaund, 40 vp
  • Mike James (AS Monaco): 15 sayı, 6 ribaund, 12 asist, 5 t.çalma, 32 vp
  • Chris Jones (Valencia): 15 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 29 vp
  • Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes): 21 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 29 vp
  • Daniel Hackett (Virtus Bologna): 19 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 29 vp

PUAN DURUMU: