2023-24 Turkish Airlines Euroleague 24. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 24. Haftanın Panoraması ve Ödüller

1 Şubat 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 24. hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe Beko ile sevindiğimiz, Anadolu Efes ile canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Trinchieri’nin göreve gelmesiyle beraber Zalgiris Kaunas‘da hatrı sayılır bir kıpırdanma, çıkış izliyoruz. Litvanya temsilcisi özellikle iç sahada ne kadar tehlikeli bir rakip olduğunu tekrar hatırlamaya, hatırlatmaya başladı. Bir kez daha kapalı gişe oynadıkları Zalgirio Arena’da play-in yolundaki direkt rakiplerinden biri olan temsilcimiz Anadolu Efes’i 96-70 gibi bir skorla ezip geçtiler. Bu sayede 9 galibiyete ulaşarak play-in potası ile aralarındaki farkı 3 galibiyete indirmiş oldular, umutlarını sürdürdüler. Biz de Litvanya ekibini sergilediği üst seviye basketbol ve bu dominant galibiyet için alkışlar kutluyor, haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

AS Monaco son 2 sezondur mücadele ettiği Euroleague sahnesinde bu kadar başarılı olabildiyse kuşkusuz bunda en büyük faktörlerden birisi Mike James. 33 yaşındaki süper yıldız kariyerinin en olgun, en verimli basketbolunu oynuyor koç Obradovic yönetiminde ve bu hafta da onun liderliğinde Partizan karşısında 15 sayılık farkla görkemli bir galibiyet alarak çıkışlarını sürdürdüler. Bu maçta bulduğu 19 sayı ile Euroleague tarihinin en skorer ikinci oyuncusu konumuna gelirken istatistiklerine 5 ribaund ve 7 asist ekledi, hiç top kaybı yapmadı. Biz de onu 31 verimlilik puanına ulaştığı bu nefis performansın ardından alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Mike James (AS Monaco): 19 sayı, 5 ribaund, 7 asist, 31 vp
  • Isaiah Canaan (Olympiakos): 31 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 30 vp
  • Vincent Poirier (Real Madrid): 16 sayı, 10 ribaund, 29 vp
  • Laurynas Birutis (Zalgiris Kaunas): 18 sayı, 8 ribaund, 27 vp
  • Nemanja Nedovic (Kızıl Yıldız): 27 sayı, 2 ribaund, 27 vp

PUAN DURUMU: