2023-24 Turkish Airlines Euroleague 25. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 25. Haftanın Panoraması ve Ödüller

3 Şubat 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 25. hafta programı tamamlandı.

Anadolu Efes ile sevindiğimiz, Fenerbahçe Beko ile canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Trinchieri göreve geldikten sonra Zalgirio Arena’nın rakipler için korkulu rüyalardan biri olduğunu tekrar hatırladık! Bir kez daha kapalı gişe oynanan maçta Zalgiris Kaunas‘ın kurbanı bu kez de ilk 4 adaylarından birisi olan, koç Ataman’ın çalıştırdığı formda Panathinaikos oldu. Litvanya temsilcisi baştan sonra üstün oynadığı maçta savunmadaki disiplini koruyarak 80-68 gibi net bir skorla kazanmayı bildi ve play-in yarışındaki güçlü adaylardan biri olduğu göstermiş oldu. Biz de onları güçlü bir rakibe karşı alınan bu dominant iç saha galibiyeti için alkışlıyor ve haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçtiğimiz sezon geçirdiği uzun süreli sakatlığın etkisini yeni sezonda hızlıca atan bir Keenan Evans izliyoruz. Amerikalı guard, ne kadar özel bir oyuncu olduğunu daha istikrarlı, daha dikkat çekici performanslarla sergilemeye başladı. Bu hafta da evlerinde Pana’yı devirirlirken tartışmasız sahanın en dominant ismiydi. 28 dakika sahada kalan Evans, 24 sayı (4-5 üçlük, 5-6 ikilik, 2-2 s.atış), 3 ribaund, 5 asist, 5 top çalma, 0 top kaybı istatistikleriyle 35 verimlilik puanı üretti ki o sahadayken Zalgiris Kaunas, Yunan ekibine tam 16 sayı farkla üstünlük kurdu! Biz de onu bu etkileyici performansının ardından haftanın MVP’si seçiypruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Keenan Evans (Zalgiris Kaunas): 24 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 5 t.çalma, 35 vp
  • Guerschon Yabusele (Real Madrid): 26 sayı, 3 ribaund, 33 vp
  • Mike James (AS Monaco): 23 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 29 vp
  • Gabriel Lundberg (Virtus Bologna): 20 sayı, 5 ribuand, 2 asist, 26 vp
  • Maik Kotsar (Baskonia): 10 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 3 blok, 26 vp

PUAN DURUMU: