2023-24 Turkish Airlines Euroleague 28. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 28. Haftanın Panoraması ve Ödüller

9 Mart 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 28. hafta programı tamamlandı.

Hem Anadolu Efes hem Fenerbahçe Beko ile sevindiğimiz keyifli bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Saras göreve geldiğinden beri işlerin daha iyiye gittiği temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko‘nun belki de tek eleştirilen yanı deplasman performansıydı. Ama bu hafta öyle bir performans sergilediler ki artık rakipler kendi sahalarında da onlarla oynamaktan çekinir konuma geleceklerdir kuşkusuz! Fenerbahçe Beko daha önce Ataşehir’de uzatma sonunda yenerek namağlup ünvanına son verdiği Real Madrid’i bu kez deplasmanda, WiZink Center’da üstelik 79-89 gibi net bir skorla devirerek liderlik koltuğunda oturan İspanyol devini bu sezon iki kez yenebilen tek takım oldu. Biz de temsilcimizi ayakta alkışlayarak kutluyor ve bu altın değerindeki deplasman galibiyeti sonrası onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Temsilcilerimizden Anadolu Efes, halen play-in şansını sürdürüyor ve bu yolda kritik bir maça çıkmıştı bu hafta. Konuk ettikleri direkt rakiplerinden biri olan Bayern’i 109-86 ile dominant bir skorla geçerlerken galibiyetin mimarı kariyeri boyunca Alman ekibine karşı hep iyi oynayan Shane Larkin‘den başkası değildi. Yıldız skorer 27 dakika sahada kaldığı maçta 28 sayı (6-9 üçlük, 3-3 ikilik, 4-5 s.atış), 3 ribaund, 4 asist istatistiklerine ulaştı ve 33 verimlilik puanı elde etti, dahası o sahadayken Efes rakibine tam 21 farkla üstünlük kurdu. Biz de Larkin’i bu nefis performansından dolayı haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 28 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 33 vp
  • Shavon Shields (Olimpia Milano): 19 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 27 vp
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 17 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 26 vp
  • Jan Vesely (FC Barcelona): 21 sayı (10-10 ikilik), 3 ribaund, 25 vp
  • Jerian Grant (Panathinaikos): 21 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 25 vp

PUAN DURUMU: