2023-24 Turkish Airlines Euroleague 29. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 29. Haftanın Panoraması ve Ödüller

16 Mart 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 29. hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe Beko ile sevindiğimiz, Andolu Efes ile canımızın sıkıldığı zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Evet Real Madrid neredeyse liderlik koltuğundan hiç inmedi ama son haftalarda ciddi anlamda sallandıklarını biliyoruz ki 3 maçtır kazanmayı unutmuşlardı. Bu nedenle de ezeli rakipleri Barça farkı eriterek 2 galibiyete düşürmüştü. Ama koç Mateo’nun öğrencileri beklenen reaksiyonu geç olmadan verdiler. Bologna gibi zorlu bir deplasmanda, ki Virtus bu sezon bu sahada 3 maç kaybetmişti, kalite ve tecrübe farkını net olarak sahaya koyarak baştan sona üstün oynadıkları karşılaşmayı tam 15 sayı farkla kazandılar. Biz de matematiksel olarak play-off biletini ilk garantileyen Real’i bu görkemli deplasman galibiyeti ve gösterdiği reaksiyon için alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Maccabi Tel Aviv bu sezonun iddialı play-off ekiplerinden birisi ve bunu da uzun yıllar sonra yakaladıkları istikrarlı performanslara boşlular. Takımın as uzunu Josh Nebo da bu istikrarının önemli parçalarından birisi kuşkusuz. 26 yaşındaki Amerikalı uzun henüz yolun başında ve kendisini geliştirmeye devam ediyor. Bu hafta da Kızıl Yıldız deplasmanında takımının 16 sayılık farktan geri dönmesinde katkısı büyüktü. Arkadaşları onu pota altında çok iyi beslediler, o da bitirişleri yüksek yüzdeli yaptı ve elbette ribuandlarda dominanttı. 30 dakika sahada kalan Nebo 18 sayı (7-9 ikilik, 4-5 s.atış), 13 ribaund, 3 blok istatistiklerine 33 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın en değerli oyuncusu oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Josh Nebo (Maccabi Tel Aviv): 18 sayı, 13 ribaund, 33 vp
  • Chima Moneke (Baskonia): 19 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 27 vp
  • DeShaun Thomas (LDLC Asvel Villeurbanne): 20 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 27 vp
  • Elie Okobo (AS Monaco): 21 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 24 vp
  • Vincent Poirier (Real Madrid): 14 sayı, 8 ribaund, 24 vp

PUAN DURUMU:

***Normal sezon maçları bitene kadar sıralama genel averaja göre yapılıyor. Normal sezon bitince ise asıl sıralama ikili averajlara göre yapılacak, orada eşitlik varsa genel averaja bakılacak.