2023-24 Turkish Airlines Euroleague 32. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 32. Haftanın Panoraması ve Ödüller

30 Mart 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 32. hafta programı tamamlandı.

Hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe Beko ile sevindiğimiz keyifli bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Ataman’ın göreve gelmesiyle sıfırdan bir takım kuran Panathinaikos, hem koçun tecrübesi hem de kadrosunun kalitesinin hakkını vermeye devam ediyor. Bu hafta da ilk 4 yarışında önemli bir galibiyete imza attılar. Ligin en iyi iç saha takımlarından birisi olan Bologna karşısında nefis bir ilk yarı oynadılar. Ama ikinci yarıda rakibin savunmasına karşı zorlandılar. Rakibin tecrübeli isimleriyle yaptığı geri dönüşe karşılık veremeseler de son sözü söylemeyi bildiler. Bu sezonun en formda hücum oyuncularından biri olan Nunn’ın son topta soğukkanlı bir şekilde potaya gitmesi ve bulduğu dengeli floater ile son nefeste kazanmayı başardılar. Normal sezonu ilk 4 sırada, hatta ikinci sırada bitirmek için avantajını koruyan Yunan ekibini biz de bu kritik deplasman galibiyeti için kutluyor ve alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezonun MVP ödülünü en rahat şekilde verdiğimiz hafta olabilir! Karşımızda Euroleague tarihinin bir maçta en fazla sayı atan ismi Nigel Hayes-Davis var! Temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘nun İstanbul’da Alba Berlin’i 103-68 gibi dominant bir skorla yendiği maçta 29 yaşındaki tecrübeli forvet, diğer temsilcimiz Anadolu Efes’in yıldızı Larkin’e ait olan 49 sayılık rekoru kırmayı başardı ve Euroleague tarihine geçti. Hayes, 30 dakika sahada kalırken 50 sayı (9-16 üçlük, 9-11 ikilik, 5-7 s.atış), 2 ribaund, 1 top çalma istatistikleriyle tam 46 verimlilik puanına ulaştı ki o sahadayken sarı lacivertliler rakibe +39 ile üstünlük sağlamıştı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): 50 sayı (9-16 üçlük), 2 ribaund, 46 vp
  • Dzanan Musa (Real Madrid): 30 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 40 vp
  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 28 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 29 vp
  • Edmond Sumner (Zalgiris Kaunas): 17 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 28 vp
  • Alpha Diallo (AS Monaco): 15 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 3 t.çalma, 26 vp

PUAN DURUMU:

***Normal sezon maçları bitene kadar sıralama genel averaja göre yapılıyor. Normal sezon bitince ise asıl sıralama ikili averajlara göre yapılacak, orada eşitlik varsa genel averaja bakılacak.