2023-24 Turkish Airlines Euroleague 34. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 34. Haftanın Panoraması ve Ödüller

13 Nisan 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de 34. hafta programı tamamlandı.

Anadolu Efes ile sevindiğimiz, Fenerbahçe Beko ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı geride bırakırken normal sezonu da tamamlamış olduk. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon da koç Bartzokas yönetiminde beklentilerin üstüneçıkan bir Olympiakos izledik. Hem Sloukas hem de Vezenkov’u yaz döneminde kaybetmelerine, sezonun önemli bir bölümünde yıldız uzun Milutinov’dan yoksun olmalarına rağmen normal sezonu 5. sırada bitirerek direkt play-off biletini kapmayı başardılar. Bu hafta da play-off öncesi önemli bir sınav verdiler temsilcimiz Fenerbahçe Beko karşısında. Pire’de tam anlamıyla play-off kalitesinde oynanan maçı uzatma sonunda 84-81 ile kazanarak ne kadar iyi durumda olduklarının mesajını play-off serisindeki rakipleri Barça’ya da vermiş oldular. Biz de onları bu değerli mesaj galibiyeti için alkışlıyor ve son haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

1999 doğumlu olan Markus Howard, ikinci sezonunda Baskonia‘nın skor lideri olduğu gibi artık ligdeki elit skorerler arasına da adını yazdırmayı başardı. Ritmini bulduğu zaman yay gerisinden makineye bağlayan Amerikalı skorer, bu hafta da konuk oldukları Bologna karşısında takımını 91-95’lik skorla galibiyete taşıyan isim oldu. 32 dakika sahada kalan Howard, 34 sayı (5-13 üçlük, 6-9 ikilik, 7-8 s.atış), 1 ribaund, 3 top çalma, 2 top kaybı ile 27 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Markus Howard (Baskonia): 34 sayı (5-13 üçlük), 3 asist, 27 vp
  • James Nunnally (Partizan): 19 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 27 vp
  • Kostas Sloukas (Panathinaikos): 16 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 27 vp
  • Isaiah Canaan (Olympiakos): 27 sayı (5-7 üçlük), 26 vp
  • Mike James (AS Monaco): 17 sayı, 12 asist, 25 vp

PUAN DURUMU: