2023-24 Turkish Airlines Euroleague 4. Haftanın Panoraması ve Ödüller

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 4. Haftanın Panoraması ve Ödüller

21 Ekim 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague‘de dördünci hafta programı tamamlandı.

Hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe ile keyiflendiğimiz güzel bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ülkede yaşanan olağan dışı durum nedeniyle hazırlıklarını Kıbrıs’daki geçici kampta yapan Maccabi Tel Aviv‘de oyunculara basketbola konsantre olmak konusunda haklı olarak zor günler geçiriyorlar. Ancak buna rağmen bu haftaki zorlu deplasmanda, OAKA’da galibiyet arayan, dişli bir rakip Panathinaikos karşısında beklentilerin üstüne çıkarak önemli bir galibiyete imza attılar. Aslında maçı ilk yarıda koparmışlardı ama ikinci yarıda Yunan oyuncuların direnciyle rakibin yaptığı geri dönüşe engel olamadılar, maç 72-72 ile uzatmaya gitti. Uzatmada ise Colson ve Brown’un devreye girmesiyle haftayı kritik bir deplasman galibiyetiyle kapattılar. Biz de alkışlarla Maccabi’yi haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Olympiakos, sezona sakatlıkların da etkisiyle tam olarak istediği gibi bir giriş yapamadı. Ama koç Bartzokas’ın öğrencileri bu hafta konuk ettikleri Partizan karşısında tam olarak bir karakter ortaya koydular ve McKissic, Brazdeikisi, Williams-Goss, Sikma gibi isimelrin yokluğuna rağmen normal süresi 85-85 biten karşılaşmayı uzatma sonunda 98-94 ile kazanmayı bildiler. Bu kritik galibiyetin başmimarı ise eski takımına karşı forma giyen Sırp pivot Nikola Milutinov oldu. Tecrübeli uzun 26 dakika sahada kaldığı maçta 2-4 ikilik, 12-14 s.atış isabetleriyle 16 sayı üretirken, sadece 1 top kaybı yaparak istatistikleri 7 ribaund ve 2 asist ekledi. Toplamda 30 verimlilik puanına ulaşan ve sahadayken takımının rakip karşısında 14 sayı farkla üstünlük kurmasını sağlayan Milutinov’u alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Nikola Milutinov (Olympiakos): 16 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik puanı
  • Brady Manek (Zalgiris Kaunas): 17 sayı, 14 ribaund, 27 verimlilik puanı
  • Rolands Smits (Zalgiris Kaunas): 21 sayı, 8 ribaund, 27 verimlilik puanı
  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 15 sayı, 8 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik puanı
  • Bonzie Colson (Maccabi Tel Aviv): 21 sayı, 8 ribaund, 24 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: